Visszaadná az adójóváírást az Egységben Magyarországért Szövetség

facebook megosztás

Tüntessük el azokat a szomorú kifejezéseket, mint a dolgozói szegénység vagy a rabszolgatörvény – ez volt az Egységben Magyarországért jelmondata a szerdai sajtótájékoztatón. A szövetség az eseményen ismertette a munkaügyi programjának a terveit – egyebek mellett – az adójóváírással, a közszférában dolgozók bérrendezésével, valamint a vidéki munkavállalók támogatásával kapcsolatban.

Ma Magyarországon munkavállalónak lenni egyet jelent a kiszolgáltatottsággal és ezen változtatni kell – hangsúlyozta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese. A programjuk célja, hogy úgy védje meg a munkavállalókat, hogy eközben ne lehetetlenítse el a munkáltatókat.

A személyi jövedelemadó rendszerét igazságosabbá tesszük, és visszaadjuk a Fidesz által, az alacsonyabb jövedelműektől elvett, sokak számára akár kéthavi jövedelemnek megfelelő adójóváírást. Ez a rendszer a minimálbér szintjén a szegélyi jövedelemadó teljes visszatérítését jelenti, és egészen a minimálbér másfélszereséig növelni fogja az embereknél maradó jövedelmeket – fogalmazott Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese.

Mint azt Buzinkay György képviselőjelölt kiemelte: Magyarország felzárkóztatásának szempontjából elengedhetetlen a bérrendezés és a nyugdíjak emelése.

Európai uniós minimálbérre van szükség, ezért fogunk dolgozni az elkövetkezendő négy évben. Emelni kell a közszférában dolgozók bérét, ez utoljára 2010 előtt történt meg, azóta leszakadnak a közszférába tartozó emberek, ezért az ő bérük megemelése kulcsfontosságú azért, hogy Magyarország leszakadását meggátoljuk – mondta Buzinkay György, a Pest 03. OEVK képviselőjelöltje.

Ahhoz, hogy a munkáltató kedvezményeket tudjon biztosítani a dolgozóinak, megfelelő gazdasági környezettel őket is segíteni kell – fogalmazott Horváth Jácint képviselőjelölt.

Olyan vállalkozási környezetet alakítunk ki, amelyben a piac által elismert, valós teljesítmény alapján dől el, hogy ki sikeres. Jogbiztonságot teremtünk, ez nagyon fontos. Gazdasági alkotmányosságot szeretnénk teremteni, az adójogszabályok megváltoztatásakor legalább 60 napos, új adófajták esetén pedig legalább 180 napos felkészülési időt biztosítunk. Céges ügyekben teljeskörűen kell biztosítanunk az e-közigazgatási szolgáltatásokat. A kamarai rendszert úgy alakítjuk át, hogy a kamarákat a kis-, és középvállalkozásoknak szóló, hatékony szolgáltatásokra ösztönözze – hangsúlyozta  Horváth Jácint, a Zala 03. OEVK képviselőjelöltje

Horváth Jácint arról is beszélt, hogy az uniós támogatások felhasználásával a vidéki munkavállalók is sokkal jobb helyzetbe kerülhetnek az új kormány alatt.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.