Még egy kutyus várja a gazdáját a menhelyen

facebook megosztás

Négy eb került be a napokban az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesülethez, az állatok feltehetően a szilveszteri tűzijátéktól riadtak meg. Az országos adatok alapján egyre többen figyelnek oda a kedvenceikre az év utolsó napján, de még mindig akad olyan gazda, aki megfeledkezik a petárdák, tűzijátékok esetleges következményeiről.

Az év első két hetében kerülnek be azok az ebek, amelyek Szilveszter-napján szöknek el otthonukból. Skanecz Tamás telepvezető elmondta: az idei helyzet nagyjából megegyezik az előző években tapasztaltakkal. 

– Most már lassan évek óta folyamatos téma ez, hogy szilveszterkor a gazdáik figyeljenek oda a kutyáikra. Ennek ellenére mégis kerül be hozzánk ebben az időszakban több állat is. Idén egyelőre négy kutya került be hozzánk, ebből három a chipnek köszönhetően hazakerült. Egynek várjuk a gazdáját, hogy előkerüljön. Ilyenkor az a tapasztalat, hogy hetekig vagy akár hónapokig is bolyonganak ezek az állatok, volt amelyik fél évet is eltöltött az utcán, mire menhelyre került – fogalmazott Skanecz Tamás, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője.

A gazda felelőssége, hogy kedvencének biztosítsa a megfelelő menedéket, amennyiben ez nem sikerül, a szökés gyakran tragédiával végződik. A még gazdijára váró kutyus nagyon barátságos és kedves.

– Gelse mellett találták ezt a kutyust. Befutott egy udvarba szilveszter este, onnét hozták be hozzánk. Kan kutya, 5 és 10 év köré tehető a kora, egy keverék, kisebb termetű kutyusról van szó – mondta Skanecz Tamás.

A telepvezető hozzátette: szerencsére folyamatosan keresik a kutyákat és egyre nagyobb az örökbefogadási kedvük az embereknek. A nagykanizsai állatmenhelyen – a már megszokott nyitvatartással – 2022-ben is várják a leendő örökbefogadókat.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.