Adventi koszorút és asztaldíszt készítettek pénteken a zalakomáriak

facebook megosztás

Adventi koszorút és asztaldíszt készítettek pénteken a zalakomáriak.  A művelődési házban szervezett kézműves foglalkozáson hagyományos és modern díszeket is alkottak az érdeklődők.

Nyolcadszor szervezték meg a közös ünnepi asztaldíszkészítést a zalakomári intézményben. Lendvai Lászlóné, a művelődési ház igazgatója elmondta, a helyiek körében olyan népszerű ez a foglalkozás, hogy már hónapokkal előtte érdeklődnek iránta.

– A cél az az volt, hogy minél többen tudjunk együtt készülődni. Azt gondolom, hogy az ünnepnek a fényét ez mindenképpen emeli. Az volt vele a célunk, hogy minél többen összejöjjünk ezzel az alkalommal – nyilatkozta Lendvai Lászlóné, a Zalakomári Művelődési Ház igazgatója.

Változatos koszorúk és különböző díszek készültek, különféle alapanyagokból. Volt, aki a természetes hozzávalókat részesítette előnyben, de előfordult olyan is, aki inkább elrugaszkodott a hagyományos dekorációs formáktól.

– Most tudatosult bennem, hogy az idei trend ez a kerek drótkeret, és azt díszítik fel mindenféle színes karácsonyi díszekkel. Most mutatták a lányok. Eddig nem is hallottam róla, de mindenki ezért van most oda – mesélte Némethné Kocsis Veronika, a Zalakomári Művelődési Ház kulturális asszisztense.

Az elkészült koszorúk a hétvégén már szolgálatukat is tették, hiszen 28-án volt advent első vasárnapja.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.