Zalaegerszegtől Keszthelyig futottak a koraszülöttekért

facebook megosztás

Félezren futottak a koraszülöttekért Zalaegerszegtől Keszthelyig vasárnap. A jótékonysági rendezvényre több versenyző Nagykanizsáról érkezett, hogy támogassa a Koraszülöttmentő- és Gyermekintenzív Alapítványt. A résztvevők egyénileg és csapatban indulhattak a 66 kilométeres távon.

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány 11 éve áll a koraszülött és súlyos állapotú, rehabilitációra szoruló gyermekek szolgálatában. A szervezők hatodik alkalommal rendezték meg a versenyt, őket is meglepte a hatalmas érdeklődés.

A verseny nagyon népszerű, az egész országból jönnek, határon túlról is, Budapestről is. Nagyon sok csapat van, köztük orvosi csapatok is, gyerekklinikák, székesfehérvári megyei kórház, sőt a koraszülöttek is fognak futni egy rövid betétfutást Keszthelyen, a kastélytól a főtérig, egy koraszülött szirénázó mentő kíséretében a koraszülöttek is részt vesznek ezen a versenyen – mondta el Gárdos László, a Koraszülöttmentő- és Gyermekintenzív Alapítvány főorvosa.

Az esemény fővédnöke Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonista volt.

Az emberek úgy látom, hogy egy jó célért sokkal könnyebben megmozdulnak, ez nagyszerű. Ezt lehet látni azon is, hogy évről évre egyre többen vagyunk, pár éve még jóval kevesebb, tized ennyi futó volt a rajtközpontban. Most ezt nagyon örömteli látni, hogy ilyen sokan összegyűltünk – mesélte Lubics Szilvia ultramaratonista.

A futók a nevezési díjjal segítették, a részvételükkel pedig felhívták a figyelmet az alapítvány munkájának és az egészséges életmód fontosságára. A Kanizsai Futóklub is támogatta a nemes célt szolgáló programot.

Amióta én ismerem a rendezvényt, azóta részt veszek, mert ez egy nemes célt támogat. Akár magam, akár a Kanizsai Futóklub nevében nyilatkozhatok, hogy mi minden ilyen nemes célt igyekszünk támogatni. Jelenleg két minősítésben indulok, egyéniben is, illetve van egy Kanizsai Viharok nevű csapat, 5 fővel fogjuk lefutni a távot – nyilatkozta Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke.

Sokan választották a váltófutást, a csapattagok megosztották egymás között a kilométereket.

Az előző években én ezt egyénileg futottam, úgyhogy lazább tempót futottam a teljes távon. Most csak egy 21 kilométeres részszakaszt vállaltam be. Nagyon jó volt, kellemes volt az időjárás, a pályakijelölés is tökéletes volt. Napsütés, szélcsend, ennél jobb futóidőt nem is kívánhattunk volna – fogalmazott Dávid Attila.

A versenyzők délelőtt kilenckor indultak és a kora délutáni órákban értek célba.

K.V.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.