Drágulás várható a zöldség-, és gyümölcspiacon

facebook megosztás

Tovább drágulhatnak a zöldségek és a gyümölcsök, a jó minőségű magyar árut pedig hamarosan felválthatja az import. Ahogy a megkérdezett kanizsai kereskedő, Friedmann Valéria fogalmazott: mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki mindennap friss gyümölcsöt szeretne az asztalra tenni az őszi hónapokban.

Nem kedvezett ez az év sem a zöldségnek, sem pedig a gyümölcsnek Friedmann Valéria szerint. Az árak egyre feljebb kúsznak és a minőség sem a legjobb az idén.

– Biztos, hogy drágulás várható. Egyrészt, mert indul a mandarin szezon és a többi déli gyümölcs szezonja, ami a magas üzemanyag árak miatt eleve drágább lesz. Az idén nagyon magasak voltak a zöldség és gyümölcs árak, de minden évben tudtunk valamilyen termékkel akciózni. Az idén sem az eperrel, sem a sárgabarackkal sem sikerült, egyedül a szilvával tudtunk rásegíteni a végén. Nagyon kevés gyümölcs volt, nem voltak jó minőségű gyümölcsök – nyilatkozta Friedmann Valéria, a Vali Zöldség-Gyümölcs tulajdonosa.

A zöldséges tulajdonosa igyekszik mindig a leszebb és legjobb minőségű árukat beszerezni vásárlóinak. Elmondta, hogy szerinte a magyar árunak ma sincs párja, de a magyar burgonya lehet, hogy lassan lekerül a polcokról.

– A paprika alapból magyar, azzal folyamatosan tudunk akciózni, és szerintem most már mindenki unja a lecsót itt a környéken. Vannak magyar áruk. Nagyon sok magyar áru van frissen. Retek, zöldhagyma, saláta, paprika, paradicsom. Tehát a zöldségek java része magyar áru még. Amivel akadozunk az a magyar krumpli. Az szerintem hamarosan ki fog menni, jön az import – mondta el Friedmann Valéria.

Friedmann Valéria hozzátette, hogy a vásárlók szokásai is láthatóan megváltoztak az elmúlt időszakban: egyre kevesebbet, csak a legfontosabb élelmiszereket teszik a kosárukba.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.