Bringás reggeli, torna és KRESZ park is volt az Erzsébet téren

facebook megosztás

A környezetbarát közlekedésen és a testmozgáson volt a hangsúly az Erzsébet téren az autómentes nap alkalmából. Ma ért véget az Európai Mobilitási Hét nevet viselő programsorozat, amihez Nagykanizsa idén is csatlakozott. A rendezvény egy közös bringás reggelivel kezdődött a város főterén és egy fagyizással zárult Kiskanizsán.

Iskolás gyerekek lepték el ma reggel az Erzsébet teret, hogy az iskola falain kívül is megtapasztalják a testmozgás örömét, valamint a programokon keresztül megismerkedjenek az autómentes közlekedés lehetőségeivel.

– Nagyon mozgásszegény életmódot folytatnak és ezért fontosnak tartom, hogy minden lehetőséget megragadjunk arra, hogy egy picit bevonjuk őket a mozgásba és minél többféle mozgást megismerjenek – nyilatkozta Alexa Mercédesz, a Batthyány Lajos Gimnázium tanára.

Nem csak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály is képviseltette magát az eseményen. Szilágyiné Bodó Márta rendszeresen kerékpározik és túrázik.

– Nagyon fontosnak tartom. A fiatalságot visszahozza egy kicsit. Nem szabad leülni, hanem mozogni, mozogni és mozogni kell a mi időnkben és korunkban is. Nagyon fontos a sport – mesélte Szilágyiné Bodó Márta.

A közös bemelegítés után a Kanizsai Futóklub jóvoltából egy kis örömfutásba is bekapcsolódhattak a résztvevők. Az egyesület már a kezdetektől jelen van a városi autómentes napon, hogy itt is népszerűsítsék a futást.

– Azt gondoltuk, hogy itt az Erzsébet téren, amit minden évben csinálunk több kört fogunk lassú tempóban futni beszélgetve, örömködve. Ezt tervezzük mára és aztán nyújtást a végére – mondta el Nagy Mónika, a Kanizsai Futóklub elnöke.

Az érdeklődőket légkerékpár, retró kisautók és KRESZ park is várta a helyszínen.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.