Két kanizsai cég végezte el a burkolatjavítást a Petőfi 112. szám alatti lakótelepen

facebook megosztás

Két kanizsai cég végezte el a burkolatjavítást a Petőfi 112. szám alatti lakótelepen. A felajánlásnak köszönhetően az egykor honvédségi tulajdonban lévő területen kevesebb lett a kátyú, de így is akad még probléma a helyiek szerint.

Több tucat kisebb-nagyobb úthibát javítottak ki az érintett részen, ezt Zóka Tibor helyi lakos mutatta meg. Mint megtudtuk, két helyi cég, a Prizma Kft. és a Rinoterra Kft. tulajdonosa ajánlotta fel, hogy biztosítja az anyagot és a munkásokat a projekthez.

– Ez nem egyemberes munka, hanem egy egész brigádot mozgósítottak. Nem tudom azt megítélni, nem is kérdeztem, hogy ez összegben mit jelenthet. Mennyi pénzt ajánlottak fel a semmiért…, a barátságért! Így mondom, mert megköszöntem mindig, meg amikor készült, akkor is felhívtam őket, hogy nagyon szépen köszönöm. Tibikém, ez a barátság – mesélte Zóka Tibor.

Zóka Tibor hozzátette, a lakótelepen a házak magántulajdonban vannak, de a zöldterület, a közművek, valamint az utak még mindig a honvédség keze alá tartoznak. Körülbelül 40 éve az egyik helyi lakosnak sikerült elintézni, hogy egy vékony aszfaltréteget terítsenek le a köves út helyett.

– Ezt próbáljuk állandóan javítgatni, hogy jó legyen. Mi a honvédségnek, amikor itt voltak mondtuk, hogy a megoldás az lenne – ez a betonút is itt nagyon rossz – hogy egy réteget ráhúzni. Annyi pénzt nem igaz, hogy a honvédség nem tud kisajtolni magából, hogy ezt megcsinálja. Nem szólnak rá semmit, aztán kénytelen az ember így megoldani – fogalmazott Zóka Tibor.

A lakótelepen a közvilágítás is sokáig, mintegy tíz évig hiányzott. Zóka Tibor elmondta, az elöregedett földkábelek cseréje túl költséges lett volna, amit senki sem vállalt, de 2020-ra sikerült elérnie, hogy napelemes kandeláberekkel újra legyen világítás az utcában.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.