Az egészséges életmódot népszerűsítették a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

Futás, atlétika és jóga is szerepelt a Kanizsai Futóklub Sportmámor nevet viselő hétvégi programjai között. A Csónakázó-tó partján tartott rendezvény az egészséges életmód népszerűsítéséről szólt.

A szerdai Csótó-körök, valamint a hétvégékre szervezett programok már jól ismertek a futás szerelmesei számára, ezúttal azonban egy rendkívül színes összeállítás várta az érdeklődőket a tó keleti partján lévő pihenőnél.

– Szerettük volna megmutatni, hogy a futás mellett rengeteg más sport is létezik a világon, illetve remekül kiegészítik egymást. Ilyenek a különböző atlétikai edzések, amik tudnak segíteni futás közben, edzéseken, nyújtógyakorlatokon, amik mind-mind a futást segítik elő – mondta Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub elnöke. 

A szervezők a különböző gyakorlatokon keresztül kiemelt figyelmet fordítottak a fiatal korosztályra.

– Szeretnénk nekik megmutatni, hogy a sport milyen fontos az életünk folyamán. Egyrészt a rohanó világban mindenre kevés időnk van, másrészt mindenféle kütyük vannak a kezünkben állandóan. Ezért is jó, ha már most látják, hogy a felnőttek, a gyerekek kell, hogy mozogjanak, kell, hogy foglalkozzunk a testünkkel, lelkünkkel – tette hozzá Léhart Zoltán.

A programot a Zala Megyei Sport Szövetség támogatásával rendezte meg a Kanizsai Futóklub.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.