A következő közgyűlésen várható fejlemény a Kanizsa Versenyuszoda ügyében

facebook megosztás

Az augusztusi közgyűlés egyik fő napirendi pontja lehet a Kanizsa Versenyuszoda helyzete. Az eredeti tervek szerint 2019-ben kellett volna átadni a megújult komplexumot, de a projekt azóta ráemelésre vár. A jelenlegi intézmény vezetése szerint fontos lenne, hogy végre döntés szülessen, hiszen a mostani állapot akadályozza a kisebb fejlesztéseket, átalakításokat.

A Kanizsa Uszoda és Strandfürdő bejáratánál bújik meg a fák között a tervezett Kanizsa Versenyuszoda plakátja, ami a Modern Városok Program részeként valósulhat meg. Korábban az átadás ideje is szerepelt a tacepaón, de mára már nyomát sem találni a dátumnak.

– 2015-ben került ki ide a Csengery utcára egy hatalmas tábla, ami azt mutatta, hogy itt fog elkészülni Nagykanizsa városnak az új sportuszodája és rekreációs központja. Akkor még szerepelt kivitelként, hogy az átadás az 2019 november. Ez a tábla gyakorlatilag annyit változott, hogy lekerült róla a dátum, azonkívül ott árválkodik, én pedig ott állok jelen pillanatban, ahol ezt a sportuszodát lassan két éve használatba kellett volna, hogy vegyék – mondta Gondi Zoltán, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Az eredeti tervek szerint 2019 végén adták volna át az új 50 méteres sportmedencét, a terület most legtöbbször kihasználatlan, néha fociznak rajta a strandolók.  Balogh László a július 7-ei közgyűlésen ismertette a Kanizsa Versenyuszoda jelenlegi helyzetét. Elmondta: az építőipari áremelkedések miatt többletforrást igényeltek.

– Rendelkezésre áll a támogatói okirat, 6,2 milliárd forint, a szükséges tanulmányok elkészültek, az engedélyes tervdokumentáció és a közbeszerzési műszaki dokumentáció, útépítési engedélyek, vízjogi létesítési dokumentáció rendelkezésre áll.  Szerződéskötésre is sor került a Beruházási Ügynökséggel, a kiviteli tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás dokumentációja elkészült. Azonban az építőipari áremelkedések miatt a forrás nem elegendő, ezért többletforrásigényt nyújtottunk be. Amely kapcsán várjuk a támogató döntését – fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A kanizsai uszoda ügyvezetőjétől, Karácsony Károlytól megtudtuk, hogy leginkább az idősebb korosztály hiányolja a meleg vizes medencét, de a fedett részbe látogatók száma is erősen indokolná a fejlesztést. A jelenlegi helyzetben nagyon fontos lenne a végleges döntés az uszoda jövőbeli sorsáról, hogy aszerint alakíthassák a létesítményt.

– Döntés lenne szükséges. Abban az esetben is, ha most a versenyuszoda nem épül meg, csak két év múlva. Ez nekünk sokat segítene az üzemeltetés szempontjából. A felső épület az elbontásra kerülne a versenyuszoda építésével, most viszont bérlő üzemelteti ott a büfét. Ő beruházna, ha tudná azt, hogy itt még legalább 3 évig szolgáltatni tud. Tehát mindenképpen egy információ nekünk nagyon hasznos lenne – nyilatkozta Karácsony Károly, a Kanizsa Uszoda és Strandfürdő  ügyvezetője.

A következő, augusztusi közgyűlésen várható fejlemény ezzel az üggyel kapcsolatban is, hiszen a képviselők arról döntöttek, hogy az ülésen részt kell vennie a Beruházási Ügynökség képviselőjének.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.