Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára

facebook megosztás

Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a párt választókerületi elnöke. Az őszi ellenzéki előválasztáson is induló kanizsai politikus hangsúlyozta: méltatlan az a hangulatkeltés, amelybe Szabó Szilárd, a helyi Fidesz-frakció vezetője kezdett a rendezvény kapcsán.

A megjelent tudósítások szerint szombaton tartott sajtótájékoztatót Szabó Szilárd, az eseményre a Kanizsa Médiaház nem kapott meghívót. A Fidesz kanizsai frakcióvezetője itt László Imre, a DK egészségpolitikusa által az ATV-ben tett kijelentésre reagált, miszerint 90-100 kórház is megfelelő szakmai színvonalon tudná teljesíteni a fekvőbeteg-ellátást. Szabó Szilárd szerint Dobrev Klára hétfői fórumán a párt képviselőinek nemet kell mondaniuk a kórházbezárásokra.

Horváth Jácint szerint, mielőtt Szabó Szilárd kiállna a nyilvánosság elé, és – ahogy a DK Zala 3. választókerületében indított jelöltje fogalmazott – sületlenségeket beszélne, érdemes lenne tájékozódnia arról, hogy mit is tett a baloldali kormány a kanizsai kórházért.

– Pont akkor, amikor egy járványhelyzet után vagyunk, s az egészségügyi dolgozók heroikus küzdelmet folytattak az elmúlt másfél évben azért, hogy a lakosság minél jobban vészelje át a járványt, ilyenkor nem illik ilyennel riogatni az embereket. Ugyanakkor csattanós válasz egyben erre a valótlanságokat tartalmazó nyilatkozatra vagy feltételezés halmazra, hogy a baloldali kormány, 2010 előtt, az eddigi legnagyobb támogatást adta a kanizsai kórháznak. Emlékezzünk rá: a kórház főépületének felújítása, sürgősségi osztály kialakítása, mintegy három és fél milliárdos kormányzati támogatást kapott – nyilatkozta Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje.

Horváth Jácint hozzátette: a vádaskodás helyett Szabó Szilárd inkább tanulmányozza a Kásler Miklós által vezetett minisztérium legújabb munkaanyagait, és azzal kapcsolatban álljon a sajtó elé.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.