Megőrízték veretlenségüket, jöhet az OB I-es osztályozó

facebook megosztás

Ahogy azt a Kanizsa Vízilabda OB I B-s bajnokcsapatánál eltervezték, működött is, hiszen a kanizsaiak megőrizték bajnoki veretlenségüket is a pontvadászat utolsó fordulójában, következhet tehát immár az osztályozós párharc.

Kanizsa Vízilabda (1.) – Neptun VSC (11.) 26-7 (6-0, 6-0, 8-3, 6-4)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, 22. forduló. Nagykanizsa, 20 néző. Vezette: Bujka, Truszka.

Kanizsa: Leposa G. – Turnai 3, Fodor 5, Dobay G. 3, Kalanovics 2, Simon, Dobay P. Csere: Pelle (kapus), Vadovics, Kaszper G. 4, Solymosi 1, Szávai 3, Balli, Balaska 5. Edző: Ludányi Kadosa.



Sporttörténeti felvétel Nagykanizsáról, a Kanizsa Vízilabda OB I B-ben aranyérmes együtteséről, mely veretlenül zárta a másodosztály küzdelmeit

Hálásabb feladat aligha várt volna a kanizsai vízilabdázókra, hiszen mint már az OB I B bajnokai a tabellán utolsó előtti Neptunnal szemben kellett, hogy megőrizzék bajnoki veretlenségüket. Nos, ez a küldetés olyannyira jól sikerült, hogy a vendéglátók Fodor Olivérrel az élen - 15-0-ig - vettek „repülőrajtot”, ami azt jelenti, hogy a vendégek az első találatukat a harmadik negyed feléhez közeledve szerezték. Hazai oldalról „öröm vízilabda” lett ez a javából, a Kanizsa sorra érte el góljait a korábban szebb napokat is látott Neptun ellen. Egyben mindez azt jelentette, hogy a nagykanizsaiak a 22 fordulós OB I B-ben 21 győzelmet könyvelhettek el és mindössze Szombathelyen játszottak döntetlent. Június 5-én, szombaton 18 órától Debrecenben, a helyi DVSE elleni OB I-es osztályozó első felvonásának keretében ennél biztosan nagyobb csata vár a dél-zalaiakra.

- Úgy érzem, bajnokhoz méltó módon jól vízilabdáztak a srácok, talán ebből is érződik, hogy az utóbbi hetekben OB I-es csapatokkal is készültünk az osztályozóra - mondta el a találkozóról véleményét Ludányi Kadosa, a nagykanizsaiak edzője. - Arra a párharcra, melyre eddig úgy tűnik, hogy valamennyi játékosommal, fennakadás nélkül készülhetünk, s bízom abban, hogy ez a párharc idejéig sem változik.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.