Eredményes volt a tavalyi év a Nagykanizsai Városvédő Egyesület számára

facebook megosztás

Eredményes volt a tavalyi év a Nagykanizsai Városvédő Egyesület számára. A csoport a pandémia ellenére sikeresen teljesítette az előzetesen kitűzött feladatok döntő részét. A szerdai gyűlésen új alelnököt is választott társulat, a posztot ezentúl Horváth Gábor tölti be.

A Nagykanizsai Városvédő Egyesület legfontosabb feladatai között szerepelt olyan vetélkedők hirdetése, amelyek némileg enyhíthetik a fiatalok bezártságát. A járványügyi korlátozások okozta nehézségek ellenére a csoporttagok több új helytörténeti anyag kiadását is megvalósították. A szerdai közgyűlésen az egyesület további feladatként tűzte ki a helytörténeti kutatómunka elősegítését, a város és környezete történelmi múltjának, természeti értékeinek megismertetését, főként a fiatalok körében. A korlátozások miatt több rendezvénye is elmaradt a városvédőknek, ezeket idén pótolják.

– Első körben két könyvbemutató van, amit majd a szeptemberi időszakban szeretnénk pótolni. Az egyik az a trianoni megemlékezéssorozathoz kötődik. A Trianonról 100 év múltán című alkotás, ami Horváth Tamás munkáját dicséri, illetve egykori alelnökünk, Papp Ferenc közművelődéssel kapcsolatos tanulmányát szeretnénk majd bemutatni. Ezen túlmenően pedig megjelentetünk, a honismereti keretek között, az izraelita temető művészettörténetével kapcsolatos kiadványt. Ezek most a leginkább aktuális terveink. Az idők folyamán nyilvánvalóan a hagyományos rendezvényeket folytatni fogjuk – nyilatkozta Horváth Gábor, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület alelnöke.

K.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.