A belvárosba tervezett ifjúsági központ Kiskanizsán valósul meg

facebook megosztás

A „szivárványkoalíciónak” „köszönhetően” nem a belvárosban valósul meg a közösségi tér – így fogalmazott Cseresnyés Péter az egyik rádiónak adott interjújában. Mint ismert, a HACSuNK korábban 400 millió forintos uniós forrást nyert közösségi célok lebonyolítására, támogatására, valamint kulcsprojektként egy ifjúsági centrum létrehozására. Ezt a tagok a volt Piért-raktár helyére tervezték, amit az ÉVE-frakció nem hagyott jóvá. Ezt követően az önkormányzatot és a cégeit kizárták a csoportból.

Korábban több közgyűlésen is heves vitát váltott ki a képviselők között a HACSuNK-ügy. Ezt pedig csak tovább fokozta a testület kizárása a csoportból. Erről korábban Lehota János, a KULCS Egyesület elnöke azt nyilatkozta a Kanizsa Újságnak, hogy az indok Fodor Csaba képviselő fenyegetése volt. A napokban új információk derültek ki, hiszen Cseresnyés Péter bejelentette: a belvárosba tervezett ifjúsági központ Kiskanizsán valósul meg.

– A mostani, nevezzük szivárványkoalíciónak, tehát a mostani önkormányzati többség, amelynek tagja az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum, LMP úgy döntött, nem számít 400 millió forint. 400 millió olyan forint, amit itt a városba lehetne felhasználni. S nem számít nekik az, hogy a fiatalok a Mozikertben, ’56-os emlékkertben vagy pedig egy kulturált helyet biztosító közösségi térben töltik el a péntek délutánt – mondta a rádióban Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

– Mi is örültünk ennek a forrásnak, csak azt akartuk, hogy lássuk tisztán az elköltését, ha már az önkormányzat, és az önkormányzat cégei is benne vannak – emlékeztetett Fodor Csaba. Az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióvezetője szerint fideszes módszer, hogy erőből megoldják azt, amit elterveztek. Ha ezt valaki meggátolja, akkor pedig mindenféle negatív jelzőt aggatnak rá a médiában – mondta a képviselő.

– A 400 millió forintból nagyjából 200 millió forintot költöttek el. De nem tartjuk helyesnek, hogy ezeket a pénzeket a tagok kapják meg jórészben. Vagy éppen olyan valakik kapnak belőle, akik már sok-sok tízmillió forintot elvittek ebből a városból. Jelesen Cseresnyés Péter magatartásának és lobbijának köszönhetően, ebből a 400 millióból forint majdnem 42 millió elvándorolt ismételten egy csömöri kerékpáros alapítványhoz – fogalmazott Fodor Csaba, az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióvezetője.

Az ÉVE-frakció abban egyetért Cseresnyés Péterrel, hogy a kiskanizsai helyszín jó választás az ifjúsági centrum létrehozására. Az interneten elérhető adatok szerint ez 132 millió forintból fog megvalósulni. Ugyanakkor azt is furcsának tartja Fodor Csaba, hogy a mostani esethez hasonlóan, a frakciót is érintő témákban - egyes sajtótermékek - számukra nem biztosítanak reagálási lehetőséget.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.