50 facsemetével bővült a Sétakert

facebook megosztás

Egy támogatónak köszönhetően nemrégiben 50 facsemetetét ültettek el a Sétakertben. 125 éves park - más fajok mellett - japán liliomfával, japán díszcseresznyével, amerikai ámbrafával és kaukázusi jegenyefenyővel gazdagodott.

Mint arról már beszámoltunk, 25 éves idén a Via Kanizsa Zrt. A születésnapot a szintén jubiláló, 2021-ben 125 éves Sétakert területének, növényzetének és szökőkútjának felújításával ünnepli a cég. Első ütemként nyolc elöregedett, beteg fát vágtak ki, majd Szabadics Zoltán vállalkozó felajánlásának és finanszírozásának köszönhetően 50 csemetét telepítettek a szakemberek. A park hangulata megérintette Szabadics Zoltánt, ezért is gondolt arra, hogy segítséget nyújt a helyreállításában.

– A Szabadics család és a cégeink is az elmúlt években mindig, ha tehettek valamit a társadalomért - legyenek azok rászoruló gyerekek vagy éppen földrengés, vagy árvíz - mindig ott állt és segített. Valószínű ez belénk van kódolva. A másik, hogy ideköltöztünk Nagykanizsára, a park mellé. Nyilván minden reggel, ahogy jövök ki, a szememnek sokkal szebb, és mindenkinek, aki itt él, fontos, hogy megújul ez a park – mondta Szabadics Zoltán.

A Via Kanizsa Zrt. szakértők segítségével – a fakivágásokhoz szükséges engedélyek birtokában – végezte el a tavaszi munkákat. A park megújítása ezzel azonban még nem ért véget.

– További terveink vannak a Sétakert területén, mint a gyalogos sétányok megújítása, a mögöttem lévő szökőkút, és a rajta lévő képzőművészeti alkotás felújítása. Tehát a táncosnők szobra és a környezetében lévő szökőkút is reményeink szerint megújul. Ugyanígy a zenepavilonnal is szeretnénk valamit kezdeni, mindenekelőtt állagmegóvó és statikai munkák lesznek a zenepavilonnál – nyilatkozta Szabó István, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

Szabó István, a városüzemeltető cég vezérigazgatója hangsúlyozta: terveikhez a költségvetésük - a pandémiás időszak miatt - nem elegendő. Ezért a következő hetekben támogatókat keresnek fel azzal a céllal, hogy Kanizsa egykor legszebb parkja újra régi fényében tündököljön.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.