Újabb önkormányzati támogatást kapott a mozi üzemeltetője, a Cinenuovo Kft.

facebook megosztás

Újabb önkormányzati támogatást kapott a mozi. Balogh László polgármester ezúttal 1,6 millió forinttal segítette a nehéz helyzetben lévő intézményt. A filmszínház az elmúlt 12 hónapból hatot zárva volt, és a tegnapi kormánydöntés értelmében március 15-éig biztosan nem is nyithat ki.

A leállás alatt is havonta körülbelül egymillió forintos költséggel jár a hely fenntartása. Maresch Dániel, a Cinema Nagykanizsa vezetője elmondta, hogy nagyon hálás a támogatásért, hiszen túlélni a jelenlegi helyzetet kizárólag ezekkel a segítségekkel lehet.

– Az önkormányzati támogatással tudjuk túlélni ezt a helyzetet, illetve most van egy állami pályázat is, amit most írtak ki néhány nappal ezelőtt, egészen pontosan a Nemzeti Filmintézet, kifejezetten a mozik megsegítésére. Azon is elindulok. Gyakorlatilag próbálunk támogatásokat szerezni, mert másképp ez nem működne most, hogy fennmaradjunk és eljussunk addig, hogy újra tudunk nyitni – mondta el Maresch Dániel, a Cinema Nagykanizsa vezetője.

A mozi felkarolásával mindkét politikai oldal egyetért. Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője elmondta: fontosnak tartják, hogy a veszélyhelyzet után is legyen működő filmszínháza Nagykanizsának.

– A mi adataink szerint a mozi látogatottsága az elmúlt időszakban, mikor még békeidő volt, akkor elég szép volt. Ebből úgy látszik, hogy Nagykanizsán van igény arra, hogy a polgárok a gyerekekkel vagy akár csak a barátaikkal ellátogassanak a moziba. Ezért fontos, hogy legalább egy mozi működjön – fogalmazott Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Balogh László megkeresésünkre elmondta, hogy összeállításunkhoz - interjú helyett - használjuk a közösségi oldalára kitett bejegyzést. Ebben kiemelte, hogy a város kulturális életének fontos része a létesítmény, így a mozi ügye minden kanizsai ügye. Leírta azt is a városvezető, hogy a közeljövőben újra megnyílik a vállalkozások támogatását lehetővé tevő önkormányzati keret.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.