Második lett a cserhátis csapat a PENdroidon

facebook megosztás

Második lett a cserhátis csapat a PENdroidon. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának országos alkalmazásfejlesztő versenyén Csapó Bálint és Tánczos János felkészültségének köszönhetően az intézmény ismét érmet szerzett. A siker értékét még tovább növeli, hogy a verseny története alatt eddig minden alkalommal kvalifikálta magát legalább egy cserhátis csapat a döntőbe, sőt, a kanizsai iskola volt az első, amely kétszer is elhódította már a győztesnek járó kupát.  

Minden évben országunk több nívós szakképző intézménye és gimnáziuma méretteti meg a tanulóit a PENdroidon. Már sokadik éve jutnak az élmezőnybe a Cserháti-iskola diákjai is, ami nagy büszkeség a városnak – árulta el a Cseri-tech felkészítő tanára, Gábris Jácint. Azt is hozzátette, hogy bár a fiúk mindig nagyon szerények ebben a kérdésben, de nagyon komoly szintű tudás és felkészültség szükséges egy ilyen eredmény eléréséhez.

– Tapasztalataim szerint a csapatok többsége nagyon komolyan áll a feladathoz. A két tanuló is, akik részt vettek a döntőben, mind a ketten nagyon elhivatottak és motiváltak. Az önállóság egy érdekes kérdés, mert az alapokat itt az iskolában, programozás órán el tudják sajátítani. A saját gondolkodásmód és a saját ötletek viszont az az ő kincsük – nyilatkozta Gábris Jácint, a Cserháti-iskola felkészítő tanára.

A kanizsai versenyzők arról számoltak be, hogy még a döntős feladat sem okozott nekik komolyabb nehézséget. Az alkalmazásból ugyan kihagytak néhány kért funkciót, de így is a második helyre rangsorolta a zsűri a megoldásukat.

– Folyton nehezülnek a versenyek, évről évre, főleg a döntő. A lényege az volt most, hogy egy termelőszövetkezeti, ipari játékot kellett készíteni, szerintem nem volt igazán nehéz. Csak felírtuk az alapokat az első tíz percben és ezután már neki tudtunk látni a programozásnak, kódolásnak – mondta Csapó Bálint, a Cserháti-iskola diákja.

A PENdroid a tanulmányaik mellett egy igazi kihívás a középiskolások számára és lehetőség arra, hogy fejlesszék tudásukat a programozásban.

– Már négy éve, amióta idekerültem az iskolába, részt veszek a versenyeken. Az elején még nem értettem az egészhez annyira, de az iskola sokat segített, és egy jó kihívás is volt az évek során. Minden évben jól teljesítettünk – mesélte Tánczos János, a Cserháti-iskola diákja.

Mindkét nyertes, végzős fiú tovább szeretné bővíteni az ismereteit és a munkájukat is informatikai területen képzelik el.  

K.V.

(Borítókép és fotók: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.