Újra lehet kölcsönözni a könyvtárból

facebook megosztás

Újra elindították a Találkozó a bejáratnál kezdeményezésüket a városi bibliotéka dolgozói. Bár a könyvtár a vírushelyzet miatt továbbra is zárva tart, az olvasók - néhány szabály betartásával - a korlátozások ideje alatt is kezükbe vehetik a kedvelt olvasmányaikat.

A kölcsönzésre november 18-a óta van lehetősége a Halis István Városi Könyvtár beiratkozott olvasóinak. Az intézményben - a jelenlegi határozat szerint - december 11-ig csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, ez azonban nem akadályozza meg, hogy a könyvtárosok kiadják a kért könyveket a látogatóiknak. Az érdeklődőknek az olvasnek@nagykar.hu címre kell megírniuk a kért kötetek címét, szerzőjük nevét, a saját nevüket, valamint az olvasójegyük számát. A könyvbarátok a Találkozó a bejáratnál kezdeményezés további részleteiről a könyvtár web- és Facebook-oldalán is olvashatnak.

– Igény esetén - amit telefonon vagy e-mailben lehet jelezni - összekészítjük a könyveket és egy megbeszélt időpontban találkozunk az olvasóval. Ami újdonság, hogy vissza is lehet hozni a könyveket, ezeket egy másik polcra külön rakjuk. Néhány nap pihentetés után ezeket is visszasoroljuk a könyvek közé. Először azok éltek a lehetőséggel, akik már ismerték a szabályt, de remélhetőleg majd egyre többen használják ezt a lehetőséget. Mi abban bízunk, hogy nem tart sokáig ez a kényszerűség, annak viszont örülnénk, ha az olvasók kihasználva ezt a lehetőséget, és máskor is kérnének így könyveket, amikor már normálisan működünk – mondta Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.