Pályázatot nyert a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt.

facebook megosztás

450.000 eurós pályázatot nyert a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. A projektben partnereként részt vesz még a Muraközi Vízügyi Kft. és a Pannon Egyetem Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ. A kezdeményezés fő célja a Mura és a mellette lévő vízbázisok védelme.

A nyertes horvát-magyar projekt 85 százalékát az Európai Regionális Fejlesztései Alapból biztosítják. A közösen elért eredményekről háromnyelvű - magyar, horvát és angol - weblap ad majd tájékoztatást.

– Az INTERREG Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként nyert a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. támogatást a Mura és a mellette lévő vízbázisok védelmével kapcsolatosan. Két projektpartnerünk van: a Muraközi Vízmű Kft. és a Pannon Egyetem Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ, velük közösen valósítjuk meg ezt a projektet – nyilatkozta Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt.  vezérigazgatója.

A kezdeményezés lényege, a vizes környezet hosszú távú fenntartható használatának biztosítása és a vízminőség védelme.

– A projekt fő tevékenységei közé tartozik - a szakmai vázát képezi - különböző professzionális anyagoknak az elkészítése, amelyeknek az alapja a 12 db víz-mintavételezés, illetve az ezekről elkészülendő jelentések, ebből fog összeállni egy nagy szakmai tudományos anyag. Ezen kívül különböző szoft tevékenységek valósulnak meg – árulta el Vinhoffer Judit projektmenedzser.

Az elkészülő szakmai anyag tartalmazni fogja a mintákból nyert alapvető információkat, valamint az esetleges veszélyes összetevőket is, amelyek akár emberi, mezőgazdasági és ipari forrásokból származhatnak.

G.D.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.