A PásztorHóra zenekar Kiskanizsán adott koncertet

facebook megosztás

Dinamikus zenét hozott a PásztorHóra zenekar Kiskanizsára szombat este. A fiatalok a Móricz Zsigmond Művelődési Házban szórakoztatták a közönséget.

A zenekar már hat éve, tagcsere nélkül zenél együtt. Megalakulásuk óta legalább tízezer embert mozgattak meg a muzsikájukkal.

– Nagyon szeretjük a népzenét, mindannyian a népzenéhez közel nevelkedtünk, de nem csak ez a műfaj, ami jellemző ránk, hanem mivel budapesti fiatalok vagyunk – nem faluban nőttünk fel – így nem anyanyelvünk ez a zene. A modern hatások, amik minket értek, ugyanúgy megtalálhatóak a zenénkben – mondta Bergics András, a PásztorHóra hegedűse, dudása.

Tavaly albuma is jelent meg a zenekarnak, Soha el nem felejtelek címmel. Ez a lemez főként hagyományos moldvai csángó népdalokból állt össze, de más terveik is vannak az együttesnek a jövőre nézve.

– A következő lemezre készülünk egy picit elkanyarodni ettől. a hagyományos dologtól. El is kezdtük a munkálatokat, öt zenész van a csapatban és mind az öten különböző zenei stílusok iránt is érdeklődünk, a régi zene metál, rock, népzene. Mindenki másban is jártas és ez az öt egyéniség, ötféle irányzat összegyúródva, a népzenei gyökerek mellett, egy sajátos hangulat szólal meg – árulta el Szlama László, a PásztorHóra frontembere, kobozosa.

A fiúk elsősorban táncházakban lépnek fel és a visszajelzések alapján minden korosztály tud azonosulni a zenéjükkel.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.