Koronavírus - 920 új aktív fertőzött

facebook megosztás


(Kép: KanizsaTV)

Jelentősen mérsékeljük a központi ünnepségeket október 23-án – hangsúlyozta Müller Cecília az Operatív Törzs mai tájékoztatóján. A járványügyi adatokkal kapcsolatban az országos tisztifőorvos elmondta: 920 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, elhunyt 27 idős krónikus beteg, így a halottak száma 1023 főre emelkedett.

Egyre súlyosabb a helyzet Európa-szerte, így több országban is szigorításokat rendeltek el. Hazánkban jelenleg a fertőzöttek száma 27 595 fő. A csoportosulások elkerülése érdekében Müller Cecília azt kérte, hogy az önkormányzatok és egyéb szervezetek a megszokottaknál szerényebb ünnepségeket szervezzenek október 23-án.

– A zászlófelvonáson és a díjátadáson kívül egyéb rendezvényt központilag nem szerveznek. Az a tiszteletteljes kérésem, hogy az önkormányzatok és egyéb szervezetek, akik a 23-ai ünnepségek megtartásán, megszervezésén gondolkodnak, ezt az irányt tekintsék mértékadónak - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.


Müller Cecília visszafogott megemlékezéseket kér (Kép: KanizsaTV)

Nemrégiben a Pedagógusok Szakszervezete közösségi oldalán jelezte: 3 kollégájukról is tudják, hogy Covid-fertőzés következtében hunytak el. A szervezet a posztban hangsúlyozta: tesztelni kellene a pedagógusokat, az idős tanárokat pedig mentesíteni a munkavégzés alól. Ma egy újságírói kérdés kapcsán Müller Cecília is kitért erre a kérdésre. Elmondta: az előírások betartásával az iskola is biztonságossá tehető.

– Javaslom a meglévő betegségeknek a kezelését, sokkal gyakoribb konzultációt az orvossal, akár háziorvossal, akár kezelőorvossal. Mindezeken túl, az alapvető higiénés szabályoknak a betartása, amit az iskolákban is bevezettünk, illetve az iskolába lépésnél a testhőmérséklet-méréssel, s azokkal az ajánlásokkal, amiket rendelkezésre bocsájtottunk, ez a munkahely is biztonságossá tehető - tette hozzá Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Jelenleg 24 óvodában van rendkívüli szünet, 17 iskola zárt be ideiglenesen, 102-ben pedig tantermen kívüli digitális oktatást vezettek be.

 

M.B.Gy. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.