Hozták, amiért mentek

facebook megosztás

Huszonkét ország kajak-kenusainak részvételével rendezték meg Szegeden az Olimpiai Reménységek Versenyét, melyen a magyar utánpótlás válogatott csapatok tagjaiként kanizsaiak is szelhették a Maty-ér vízét.


Kálovics Adél (jobbról) és Decsi Dorina női K-2-ben remekül vette az ORV négy napját

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub ifjú kajakosai közül múlt pénteken a férfi K-1 1000 méteren a 17 éveseknél a nagykanizsai Kurucz Levente, a női kajak egyes ezres serdülők fináléja során a szintén kanizsai Kiskó Réka győzött. Mindezek mellett azon a napon az U17-es női K-2 1000 méteren a nagykanizsai Decsi Dorina-Kálovics Adél sem talált legyőzőre.


Kiskó Réka igazán kievezte magát a szegedi ORV-n, a kajakosoknál három aranyat szerzett

Mindketten nagyon készültek a továbbiakra és Kiskó – immár a harmadik versenynapon – női K-1 500 méteren újra a dél-zalai ifjú hölgy lett az első, majd nem sokkal később a férfiaknál U17-ben K-1 500-on immár Kurucz Levente duplázta meg aranyérmei számát.


Kurucz Levente is nagyot ment a kajak-kenusok Olimpiai Reménységek Versenyén

Fotók: kajakkenusport.hu

- A korábbi 1000 méter egy kicsit nehezebb volt és a szél miatt könnyebb is volt szombaton eveznem – nyilatkozta Kurucz. - Másokra nem is nagyon figyeltem, kizárólag csak a saját pályámra koncentráltam.

Női K-2 500-on is volt kanizsai érdekeltségű egység, hiszen a szintén Sári Nándor edzette, mostanság már szintén Plastex KKKK-igazolás Decsi Dorina és a kanizsai Kálovics Adél duója döntőjükben a második lett.

A maty-éri Olimpiai Reménységek Versenyén az utolsó nap a 200 méteres versenyszámokról szólt. Női kajakban Kiskó Réka, a férfiaknál pedig Kurucz Levente akár a harmadik elsőségét is megszerezhette volna a szegedi viadalon. Nos, közel volt ugyan a triplázáshoz Kurucz, de az ezres és ötszázas aranya után a sprinttávon be kellett érnie a második helyezéssel, míg Kiskó U16-ban viszont harmadszor is a dobogó legfelső fokra állhatott fel. Decsi Dorina női U17 K-2 200 méteren zárt bronzérmesként.

- A hölgyek közül Kiskó Rékát is mindenképpen kiemelném, aki három aranyat szerzett az ORV-n, de a férfiaknál Kurucz Levente is dicséretet érdemel - értékelte a kanizsaiak teljesítményét Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.