Semmelweis-nap járványra hangolva – Idén Varnava Charalambos főorvos érdemelte a Semmelweis-emlékérmet

facebook megosztás

Több mint 50 kórházi dolgozó részesült elismerésben a Semmelweis-napon. Az ünnepséget - rendhagyó módon – ezúttal nem a Csónakázó-tónál, hanem a kórház ebédlőjében tartották. A Semmelweis Emlékérmet idén a város megbecsült, köztiszteletben álló gyermekgyógyásza, Varnava Charalambos kapta.

Az ünnepségen Balogh László polgármester mondott köszönetet a kórház dolgozóinak.

– Polgármesterként a pandémiában is volt módom megtapasztalni azt a szaktudást és emberséget, amellyel a Kanizsai Dorottya Kórház minden dolgozója mutatott a városban a kanizsaiakért – mondta Balogh László polgármester.

A Semmelweis-napi összejövetel korábban a kórházi dolgozók elismerése mellett a kikapcsolódásról is szólt, ez azonban idén a pandémia miatt nem jöhetett létre. A rendezvényen így az osztályvezető főorvosok, a főnővérek és a kitüntetettek vettek részt.

– Kollégáink munkájának elismerésére van a kiváló kórházi dolgozó, a főigazgatói dicséret és a Semmelweis Emlékérmünk. A kiváló kórházi dolgozókat minden évben az osztályvezető főorvosok, főnővérek adják le az alapján, hogy ők, hogy látták az adott dolgozó egész éves munkáját. Nagy számban érkeznek ajánlások, hisz nagyszerű dolgozóink vannak, de tekintettel arra, hogy a nagy Semmelweis-napunk sok pénzbe kerül, tehát az alapítványi támogatások egy része mindig a rendezvény körítésére megy el, kevesebb embert tudtunk támogatni – tette hozzá Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.

A Semmelweis Emlékérmet idén Varnava Charalambos kapta, aki nyugdíjazása ellenére is fáradhatatlanul folytatja szolgálatát.

  – Nagyon jól érzem magam és nagyon köszönöm a kórház vezetőségének. Október 1-én lesz 50 éve, hogy minden áldott reggel fél 8-kor elindultam a kanizsai kórházba, úgyhogy nem is tudok otthon maradni. Szeretem ezt a hivatást és büszke is vagyok, mert nekem két hazám van: Ciprus és Magyarország –  árulta el Varnava Charalambos, a Kanizsai Dorottya Kórház nyugalmazott főorvosa.

A gyermekgyógyász azt is elmondta, továbbra is folytatja munkáját, hisz nem tudja elképzelni életét a gyógyítás nélkül.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.