Vizes csata az első osztályért

facebook megosztás

A vízilabda OB I-es osztályozó páros meccsének első felvonására ma kerül sor, a margitszigeti Hajós-uszodában 19 órától a Kanizsa Vízilabda legénysége a KSI SE együttese ellen száll vízbe – a honi férfi vízilabda legfelső osztálybeli tagságért.



Dobay Gergelyék előtt ismét vízilabda osztályozós feladat áll, ezúttal a KSI SE lesz az ellenfél

Fotó: Gergely Szilárd

Ludányi Kadosa gárdája előtt tehát roppant egyértelmű a feladat: összesítésben jobbnak kell bizonyulnia a fővárosi sportiskolások ellen…

- Ne tartsák túlságosan fennköltnek, de véleményem szerint a kanizsai vízilabda történetének legfontosabb mérkőzései következnek – fogalmazott Ludányi Kadosa edző, aki 2017-ben az UVSE-től került a kanizsaiak kispadjára. – Ha már így alakult, hogy ebben a korántsem teljes programú bajnokságban osztályozót vívhatunk, nyugodtan mondhatjuk, hogy tizenkilencre húzunk lapot. Több hónapos leállás után kellett ismét csúcsformába lendülnünk úgy, hogy négy hete mehettünk ismét vízbe. Bizton állíthatom, komoly játékoskerettel bírunk, rutinos, úgymond nagy tömegű játékosokkal, így kell megoldanunk a mondhatni extrém helyzetet. Aki komolyabban foglalkozik a vízilabdával, ilyen hosszú, vagyis két és fél hónapot víz nélkül biztosan nem élt át. Normál helyzetben ez nem fordulhatott volna elő, ezért inkább azt mondanám, nem is a nulláról, sokkal inkább mínuszból kezdtünk. Magunk között szinte végig a KSI-re készültünk és ha fiatal csapatuknak lendületből tudtunk volna nekimenni, más lenne a helyzet, mint így. Akire nem számíthatok, ő Szilágyi Attila, nélküle pontosan tizennégyen vannak a srácok a keretben.

Balázs László, a kanizsai vízilabda együttes ügyvezetője már korábban is elmondta, a klub szurkolói buszt is indít a fővárosba, de egyéb platformon is nyomon lehet követni a Kanizsa Vízilabda mérkőzéseit, aki személyesen nem tud kint lenni a Hajósban.

- Ami a legfontosabb, hogy a Kanizsa - KSI vízilabda osztályozós párharc találkozóira szurkolói buszok indulnak Nagykanizsáról – fogalmazott az elöljáró. - Nagyon örülök annak, hogy eddig is sokan jelentkeztek és az indulás június 25-én, csütörtökön, valamint június 27-én, szombaton is 14 órakor lesz a TESCO-parkolóból. Ha kérhetném szurkolóinktól, legyenek pontosak és akinek van vízilabdás egyesületi pólója, ő lehetőleg abban jöjjön. Fontos emellett elmondani, hogy a mérkőzéseket az MVLSZ élőben közvetíti a honlapján, a www.waterpolo.hu oldalon.

Szombat estére aztán minden eldől a továbbiakat illetően, egyben az is, hogy a Kanizsa Vízilabda legénysége vívhat-e – még inkább sporttörténelmi - OB I-es vízilabda találkozókat – egyelőre, amelyről a hírek szólnak, Kaposváron…

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.