BikeSafe – Ingyenes kerékpár regisztrációt rendeztek a Csó-tónál

facebook megosztás

Ingyenes kerékpár regisztrációt tartott a Csónakázó-tónál a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya. A kezdeményezés lényege, hogy a biciklik adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját.

Idén már második alkalommal rendezték meg a Csónakázó-tónál a BikeSafe programot. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

– A BikeSafe program lényege, hogy minden a kerékpárra vonatkozó adat rögzítésre kerül egy rendszerbe, fényképfelvételekkel, ami megkönnyíti a rendőrség munkáját, és hogy minél előbb visszakerüljön a tulajdonosához a kerékpár - mondta el Lovkó-Néber Tímea, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság törzsőrmestere.

Az adatbázist működtető alapítvány egyébként figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget.

– Én úgy gondolom, hogy ez a bűnmegelőzés része és jó, hogy ha egy központi nyilvántartásban szerepelnek a biciklik. Egyébként nekem nem lenne ellenemre, ha a motorkerékpárok is regisztráltak lennének – fogalmazott Szurok Béla.

A rendőrség munkatársai a kerékpár-regisztráció mellett hangsúlyozzák, hogy ne hagyjuk soha őrizetlenül a bicikliket, amennyiben mégis így teszünk, akkor lakatoljuk le a bringákat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.