"És míg újra találkozunk..."

facebook megosztás

A veszélyhelyzetben sem tétlenkedik a Farkas Ferenc Énekegyüttes. Bár a kanizsai kórus jelenleg nem találkozhat személyesen, a szokásos hétfő esti próbák viszont így sem maradhatnak el. Az internet adta lehetőségeket kihasználva ráadásul a napokban első karanténkoncertjük is megszületett. – Mindenkinek nehéz ez az időszak. Az, hogy be vagyunk zárva, nem találkozhatunk azokkal az emberekkel, akikhez közel állunk. Nem mehetünk annyit a szabadba, pedig már az időjárás is megengedné. Mindenképpen egy olyan művet szerettem volna választani, ami ehhez kapcsolódik és számunkra is töltést ad, sőt szép emlékek fűződnek ehhez a dalhoz - fogalmazott Baráth Yvette.



A kórus hétfő este osztotta meg videóját közösségi oldalán, amit már több mint kétezren tekintettek meg

A mintegy négyperces felvételt kéthetes komoly munka előzte meg. A tagok külön-külön rögzítették saját szólamukat, melyeket hangtechnikailag Baráth Zoltán rendezett. A vizuális megjelenésért pedig Nagy Szabina felelt. Az énekegyüttes által előadott ír áldást bárki megtekintheti az egyik ismert videómegosztó portálon. – Ahogy ez olvasható és végül címnek is kiragadtunk, „És míg újra találkozunk, tartson téged tenyerén az Úr!” Ezt szeretnénk tulajdonképpen Nagykanizsa városának és minden embernek kívánni itt, Magyarországon. Amíg újra visszaterelődik minden a maga medrébe, visszakapjuk az életünket, addig is ezek a gondolatok óvjanak bennünket és vigyázzanak ránk – mondta a Farkas Ferenc Énekegyüttes karnagya.

A Farkas Ferenc Énekegyüttes rengeteg pozitív visszajelzést kapott a videóval kapcsolatban, újabb felvételt azonban egyelőre nem tervez. A kórus abban bízik ugyanis, hogy hamarosan újra élőben léphet a közönség elé.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.