Megnyílt a Honvéd Kaszinó Fafaragó Szakkörének idei kiállítása

facebook megosztás

A kedd délután bemutatott tárlatot február végéig lehet megnézni. Az érdeklődők a különböző faragások mellett Szőke Veronika művészetterapeuta nemezmunkáit is megtekinthetik az intézmény emeleti aulájában.

Lehota M. János esztéta nyitotta meg a fafaragók tavalyi munkáiból összeállított tárlatot. A tagok közül sokan több héten át dolgoztak a most kiállított alkotásokon. – Van két sótartóm, egy kis tulipános láda és egy mozsár, törővel együtt. Elég hosszú ideig készültek, tehát ez nem úgy történik, hogy egy-két óra alatt az ember lepörgeti, hisz ráérünk kényelmesen. Megkapjuk az anyagot, megkapjuk a feladatot, s a szakkör idején és otthon is foglalkozunk ezzel, hogy minden időben elkészüljön – mondta el kérdésünkre Máltai József.


Az érdeklődők február végéig nézhetik meg a tárlatot

A szakkör tagjai javarészt a természet közelségét kedvelő, idősebb művészek, akik számára már évek óta fontos, hogy a felgyorsult világban is alkothassanak. – A faragás egy olyan kulturális tevékenység, amely alkotóművészeti tevékenység. Így nem befogadásra alapul. Tehát, ha valaki azt mondja, hogy kulturális programokra jár, azt teheti befogadói és alkotói szinten is. Mi az alkotói szintet tarjuk magunkénak – nyilatkozta Mónai Zsuzsanna, a szakkör vezetője.

Az átörökített múltunk című tárlatban összesen hét fafaragó munkáját tekinthetik meg az érdeklődők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.