Egy olimpiai bajnok testvére kerekedett fölé

facebook megosztás

A debreceni 64. Bocskai István ökölvívó-emlékverseny eseménye ezekben a napokban is tart és a hajdúsági helyszínen múlt hétvége óta a Kanizsa Box Klub színeiben ott van Benkő László is, akinek Debrecenben három meccs jutott 75 kg-ban.


Benkő László (jobbról) az ökölvívó Bocskai-emlékversenyen is nagyot küzdött

A kanizsai klub igazoltjaként 2014 decemberében már felnőtt magyar bajnoki címet is szerzett Benkő harminc ország kétszáznál is több öklözőjével közösen alkotja a mezőnyt a Hajdú-Bihar megyei boksz-seregszemlén.

- Laci a 75 kg első fordulójában osztrák ellenféllel kezdett a 32 között és egy nagyon jó meccsen tudott győzni 5:0-ra – fogalmazott kanizsai edzője, Tóth László. - A legjobb tizenhat között moldáv sráccal lépett szorítóba és bizony az első menet nem a legjobban alakult neki, viszont a másodikban nagyon feljöttünk. A harmadikban aztán Laci úgy fejen találta, hogy abból már nem is tudott kijönni ellenfele, háromszor is számoltak rá és az utolsónál le is léptette a vezetőbíró, döntő fölénnyel a versenyzőnk javára írva a meccset. A negyeddöntőben a francia Victor Yoka következett nemrég a mai nap folyamán. A srác a 2016-os olimpiai bajnok Tony Yoka testvére és egy szoros meccset vívott vele Benkő, viszont végül pontozással nyert Yoka. Talán hozhattuk volna mi is az összecsapást, de el kell ismernünk, ez a francia öklöző egy nagyon jó bunyós, mi pedig elkönyvelhettünk Lacinak egy ötödik helyezést.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.