Véget ért az ökumenikus imahét Kanizsán

facebook megosztás

Véget ért az ökumenikus imahét Nagykanizsán. A lelkiségi programsorozat utolsó alkalmát az evangélikus gyülekezeti teremben tartották. Az istentiszteletet követően szeretetvendégségre várták a katolikus, evangélikus és református közösségek tagjait.

A világszerte megünnepelt imahét középpontjában Pál apostol hajótörése és máltai megmenekülése állt. A nagykanizsai evangélikus gyülekezetbe járó gyerekek – erre a történetre utalva – színes papírcsónakokat készítettek a záró alkalomra.

– Ezekre került fel az a jelmondat, amely az Apostolok cselekedetei végén is olvasható, hogy nem mindennapi szeretetet és emberséget éltek meg azok, akik megmenekültek, és így Isten ügyében tovább folytathatták az útjukat – magyarázta Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.


A papírcsónakok Pál hajótörésének és megmenekülésének állítanak emléket

Az istentisztelet igehirdetője ezúttal Csorba Tamás, a Szent József-templom plébánosa volt. Mint fogalmazott: Pál története hitben és bátorságban mutat példát minden keresztény számára.

– Nem kell megijednünk a világtól, nem kell megijednünk az egyház és Isten ellenségeitől. Ahogy Szent Pál emberségre talált a barbárok között, úgy nekünk is bíznunk kell az emberi jóakaratban, akkor is, ha nagyon sok támadással, rosszindulattal találkozunk. Habár itt még nem folyik a vér, tőlünk egy kicsit távolabb már igen, üldözik a keresztényeket, nekünk mégis hinnünk kell abban, hogy Isten hatalmas ma is – mutatott rá.


Csorba Tamás plébános: „nem kell megijednünk az egyház és Isten ellenségeitől”

Az idei, máltaiak által összeállított programban minden nap más téma került a középpontba, így például a megbékélés, a reménység, a vendégszeretet és a nagylelkűség. Az ökumenikus imahét Nagykanizsán éppen Szent Pál apostol megtérésének ünnepén ért véget.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.