Mentsétek meg Gordont!

facebook megosztás

Lebilincselték Gordont, akit aztán diákoknak kellett megmenteni a Bolyai-iskolában. Az intézmény csatlakozott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság programjához, amelynek keretében két osztály vett részt a bűnmegelőzési programon.  

Az iskolai és az internetes erőszak megelőzését szolgáló programon felső tagozatos diákok dolgoztak csapatban, hogy megmentsenek egy lebilincselt gorillát. Az élménypedagógiai programon a szabadulós játékok mintájára logikai és ügyességi feladatokat kellett megoldania a diákoknak. - Én örülök, hogy ilyen osztályba járok. Amikor először idejöttünk, nagyon izgultunk, arról beszélgettünk, hogy mi lesz. Aztán megláttuk a játékot és a feladatokat, akkor egyből arról beszélgettünk, hogy nagyon örülünk, hogy ilyen foglalkozásokban is részt vehetünk, hiszen ez egy nem mindennapi foglalkozás - fogalmazott Szűcs Lotti Panka, a Bolyai-iskola tanulója.

A bűnmegelőzési programon a zaklatás és bántalmazás mellett az internet veszélyeire is felhívták a figyelmet a szakemberek, így a játék során a személyes adatok és fényképek feltöltéséről való tudnivalók is szerepet kaptak. - A mai világukat az internet világában élik. Amíg a mi időnkben az iskolából hazament a bántalmazott, zaklatott gyermek az otthon biztonságában magára zárta az ajtót, addig ma az internet világában a nap 24 órájában elérhető a zaklatói számára és nem tud menekülni. A gyermekek pedig valójában nem tudják, hogy milyen következményei lehetnek ennek a zaklatottra vagy az elkövetőre nézve, így ezt próbáljuk játékos formában megmutatni - mondta Szolárné Fáczán Tünde, az NRK Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Csoportjának rendőr zászlósa.  A „Mentsétek meg Gordont” elnevezésű programot a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya dolgozta ki 2016-ban. A prevenciós program a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával immár országossá fejlődött.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.