Csaknem 751 kilométert gyűjtöttek a kanizsai Yours Trulyn

facebook megosztás

A mínuszokban is gyűjtötték a kilométereket a futók. A Kanizsai Futóklub is csatlakozott a 30. Yours Truly kihíváshoz, amely arról szól, hogy a mozgás öröméről a leghidegebb időszakban sem kell lemondani.

A Yours Truly egy Finnországból indult, mára nemzetközivé vált akció. Az eredeti felhívás szerint bárhol lehet futni: szabadban és edzőteremben is. A kilométergyűjtögetéshez évek óta csatlakozik a Kanizsai Futóklub.

– A lényege, hogy a téli hónapokban, amikor mindenütt csupa szürkeség, hideg és köd van, ugyan kinek lenne kedve kimozdulni? Mi éppen ezt próbáljuk egy kicsit népszerűsíteni, így január utolsó hétvégéjén és február utolsó hétvégéjén is egy-egy közösségi futást szervezünk – mondta el kérdésünkre Léhart Zoltán alelnök.


A január Yours Trulyhoz 61 futó csatlakozott

Idén egy Csó-tó-kör szerepelt a programban, de mindenki akkora távot tett meg, amekkorához kedve volt. A futóknak a hideg idő sem szegte a kedvét.

– Sokat edződtem az elmúlt években, rajta vagyok, hogy motivált maradjak, és a mínusz két fok ellenére is kimenjek futni. Ez tegnap reggel is megtörtént, többedmagammal, illetve ma is itt vagyunk. Az a lényeg, hogy együtt fussunk minél többet – fogalmazott Kelemen Dániel.

A szervezők nyolctól délig várták a vállalkozó kedvűeket a Zöldtáborban. Ez alatt az idő alatt a 61 résztvevő csaknem 751 kilométert gyűjtött. Aki most lemaradt, február 23-án újra részt vehet a Yours Truly futáson.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.