A Kárpátokban a Bocskaira

facebook megosztás

A Kanizsa Box Klub régi-új igazolása, Benkő László a kanizsaiak instrukciói mellett nemzetközi edzőtáborban is készülhetett a napokban, hiszen meg sem állt Ukrajnáig egy válogatott társaság tagjaként.


Benkő László (balról) a Kanizsa Box Klubot is képviselte az ukrajnai nemzetközi edzőtáborban, hogy február elején már a debreceni Bocskai-emlékversenyen léphessen a kötelek közé

- Szűk két hete érkeztem az ukrajnai Ivano-Frankivszk városába a Kanizsa Box klub ökölvívójaként és a Madárfészek Akadémia bunyósaival képviselhetem az országot – mondta el a 2014 decemberében a kanizsai egyesületnek már felnőtt bajnoki címet is „szállító” öklöző, aki a tavalyi ob-n egy ötödik helyet szerzett - A házigazda ukránok mellett lengyel és a mi magyar csapatunk edzőtáborozott a kárpátmelléki régióban és napi háromszori edzésünk volt, roppant magas szintű fizikális, illetve sportági felkészítéssel, ezeken belül futással, kesztyűzéssel, no meg erősítő technikai edzésekkel.

A száraz tények mellett Benkő saját sportemberi érzéseit, illetve az ökölvívás helyi sajátosságait is ecsetelhette néhány gondolat erejéig.

- Jó volt a csapat, mellyel utazhattam és élveztem minden napot, amit ott tölthettem. Az ukránok igen technikás, ügyes, egyben nyers, és szívós bunyósok, bár e téren azt hiszem, minket, magyarokat sem kellett félteni. Nyilván kaptam tőlük meglepő pofonokat, de ahhoz, hogy taktikailag is fejlődhessek, ezek hozzátartoznak. A szakmai stábunk is árgus szemekkel figyelt, illetve a helyi edzők közül is volt, amelyik kiemelte az ütőerőm. Nem csoda, hogy észrevette, hiszen az egyik ukrán versenyzőt elütöttem az edzés folytatásától. Maga a hely is csodálatos volt, élen az Északkeleti-Kárpátok vonulatával. Valószínű, még sportolóként is visszatérek Ukrajnába, pénteken azonban egy remek felkészítő táborral búcsúztunk, hogy innentől már a február 2-án kezdődő nemzetközi Bocskai István Emlékversenyre itthon készülhessek.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.