Közösségi adventi program Szepetneken

facebook megosztás

A gyertyamártással is megismerkedhettek a szepetnekiek a hétvégén. A tradicionális adventi éneklést megelőzően tartotta a hagyományteremtő programot a szepetneki német nemzetiségi önkormányzat és a helyi evangélikus közösség. A cél a közös együttlét volt, a fiatalabbak és az idősebbek számára is egyaránt szórakoztató, ünnepváró programokkal tarkítva. Az evangélikus templom melletti közösségi házba várták a szepetnekieket vasárnap kora délután, a gyermekek számára több kézművesfoglalkozást, egyebek mellett gyertyamártást is szerveztek.

A célunk az volt, hogy a gyerekeket is bevonjuk az adventi készülődésbe, és egy picit rávilágítsunk, hogy mennyivel fontosabb egy saját készítésű ajándék, mintha a boltban veszünk készen valamit. Itt a gyerekek nem véletlenül gyertyát mártanak, ugyanis a meghívón is szerepelt egy idézet, amit felolvasnék. A gyertya nem egy pontra világít, hanem fényt áraszt maga körül. Így kell, hogy a keresztyén ember is mindenkinek, kicsinynek és nagynak is egyaránt áldást sugározzon – mondta el Szentes Krisztina szervező.


Folyamatos volt a sürgés-forgás az első adventi kézműves délutánon az evangélikus közösségi házban.

Az első alkalommal megrendezett program a résztvevők és a szervezők szerint is sikeres lett.

– Meleg a szívünk, el kell hogy mondjam. Egy órára hívtuk a gyerekeket, és tanakodtunk, jönnek, vagy nem jönnek? És egy óra előtt 10 perccel megjelent öt kisgyerek, utána egy órára pedig megjelent gyakorlatilag ilyen sok mindenki, mint amennyit most lehet látni – fogalmazott Unger Ilona, a szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az első közösségi adventi rendezvény sikerén felbuzdulva a szervezők a jövőben is folytatni kívánják az idén teremtett hagyományt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.