Zalakaroson rendezte meg közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség

facebook megosztás

Folyamatosan érkeztek a meghívottak a Magyar Fürdőszövetség által szervezett közgyűlésre. A szakemberek az ország számos pontjáról látogattak el a kétnapos rendezvényre, melynek mindig más fürdőváros ad otthont. A sikeres pályázatot ezúttal Zalakaros nyújtotta be, ahol a közelmúltban számos beruházás valósult meg. – Ez mindenképpen egyfajta szakmai elismerés a településnek, hiszen a turisztikai, a marketingeredményeink és elismerések is azt mutatják, hogy jó úton járunk – hangsúlyozta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere. 


A közgyűlésen mintegy kétszázan vettek részt

A Magyar Fürdőszövetséget 1992-ben hozták létre, Zalakaros pedig egyike volt az öt alapítónak. A szövetség azóta őrzi és védi a magyar fürdőkultúra hagyományait, valamint aktívan részt vesz a magyarországi fürdők tervezésében, fejlesztésében és ellátásában. – Szövetségünk gyakorlatilag jogi formáját tekintve egy egyesület – a Magyar Fürdőüzemeltetők Egyesülete. Azt gondolom, hogy két-három nagyon fontos feladata van. Az egyik a lobbitevékenység – mind a szakmai irányban, mind beszállítók irányában. Másrészt a jogszabályok alkotásánál véleményezési jogkörünk van. Ezzel azt gondolom, hogy nagyon fontos dolgokat tudunk meglépni, melyek a fürdőink életét segítik – árulta el Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. A közgyűlést évente két alkalommal rendezik meg. – A közgyűlésnek számos témája van – a műszaki, gazdasági, jogi, üzemeltetési témákról lesz szó. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezetősége is részt vesz, ők is tartanak szakmai előadásokat, de a program része a Zalakarosi Fürdő megtekintése is – mondta Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója. 

A közgyűlés egyben kiváló alkalom a tapasztalatcserére, valamint a jó gyakorlatok bemutatására is. A programon az első alkalommal meghirdetett Magyar Fürdőinnovációs Díjat is átadták.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.