Hazudni nem szabad

facebook megosztás

A HVG – elismerve, hogy korábbi cikkében az Országos Bírósági Hivatal(OBH) elnökével kapcsolatos valótlanságok szerepeltek – helyreigazítást tett közzé – tudtuk meg az OBH Kommunikációs Osztályától.

A hvg.hu internetes portálon megjelent helyreigazítás szerint „Valótlanul híreszteltük, hogy dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke nem volt hajlandó beszélni a vizsgálódó nemzetközi szervezettel. Valótlanul híreszteltük, hogy dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke megfenyegette dr. Szabó Sándort a Magyar Bírói Egyesület Főtitkárát fegyelmi eljárás megindításával annak céljából, hogy az Országos Bírói Tanácsban betöltött tisztségéről mondjon le. A valóság ezzel szemben az, hogy dr. Handó Tünde, az OBH elnöke találkozott és beszélt a Nemzetközi Bírói Egyesület képviselőivel, illetve egyetlen alkalommal sem fenyegette meg dr. Szabó Sándort, a Magyar Bírói Egyesület Főtitkárát fegyelmi eljárás megindításával annak céljából, hogy az Országos Bírói Tanácsban betöltött tisztségéről mondjon le.”

Mivel ezzel a hvg.hu a sajtó-helyreigazítási perben az érdemi döntés előtt elismerte, hogy hazugságot állított, a per a felek jogerős egyezségével zárult 2019. július 17-én.

Ahogyan Deák Ferenc, a haza bölcse fogalmazott: „Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.”

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.