Dalokkal libikókáztak tegnap a Medgyaszay Házban

facebook megosztás

Grecsó Krisztián író és Hrutka Róbert zeneszerző Libikóka című közös estjét a Medgyaszay Házban tartották. A két művész dalban, mesében mondta el anyáink, apáink történetét, pont úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás.  – Ha belegondolunk, hogy annak idején eleve ez a két dolog egymás mellett járt, hiszen Balassi még odaírta, hogy milyen nótákra, dalokra szerezte a verseit – a zene mindig is médiuma volt a versnek – akkor ez egy teljesen természetes dolognak tekinthető. Megnyitja a szíveket és a szöveg könnyebben odatalál – fogalmazott Grecsó Krisztián József Attila-díjas költő, író.


A zenés pódiumesten Grecsó Krisztián író és Hrutka Róbert zeneszerző lépett fel, az előadók dalban mondták el történeteiket

Grecsó Krisztián verseit a számos magyar film zenéjét szerző, valamint több előadó lemezének elkészítésében is közreműködő Hrutka Róbert zenésítette meg. Közös munkájuk másfél évvel ezelőtt kezdődött. – Krisztiánnal a Kiválóságok Klubjában találkoztunk. Utána elkezdtünk összejárni és egy műsort összerakni. Nagyon jó a közös munka, könnyű vele dolgozni és szeretek vele utazni is, fellépésekre járni. Nagyon kulturált társaságban vagyunk, és fontos, hogy az emberek hogyan tolerálják egymást – ráadásul intellektuálisan is nagyon jól érezzük magunkat – árulta el Hrutka Róbert zenész, zeneszerző. Grecsó Krisztián legújabb könyve, a Vera is helyet kapott az előadásban. A két művész tervei között pedig az est dalaiból összeállított lemez megjelentetése is szerepel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.