Nagykanizsára érkeztek a kaszárnyafutók

facebook megosztás

A polgármester is köszöntötte az Aradi udvarba futva érkező katonákat. A kaszárnyafutók ma és holnap délelőtt meglátogatnak minden olyan magyar várost, ahol egykor laktanya működött.  Az ország összes megyéjében igyekszünk a volt és jelenlegi laktanyákat körbefutni. Egyszerre indul ma 8 és 9 órakor mind a 19 megyében ez a futás. Mi konkrétan Sormásról érkeztünk Nagykanizsára, hiszen itt régen az egyik legjelentősebb laktanya állt, ezért meglátogattuk ezt a várost is - fogalmazott az egyik futó, Domán Gábor, nyugalmazott százados.

Dénes Sándor szerint az 1848-49-es szabadságharcosok hősiességét, az aradi tizenhármak tettét és Nagykanizsa katonamúltját a lehető legtöbb módon kell hirdetni az utókor számára. A polgármester azt mondta, ennek egy kiváló formája a Kaszárnyafutás. Nagykanizsa katonaváros, büszkék vagyunk a múltunkra, hiszen Nagykanizsán több laktanyában szolgáltak katonák, védték a hazát és a nemzetet. Nagyon sokaknak adtak munkát ezen kaszárnyák. Erre nekünk mindig méltó módon kell emlékeznünk, de nem csak emlékeznünk, hanem emlékeztetnünk is az utánunk jövőket és a mostaniakat is - mondta a vezető.

A Kaszárnyafutás az ország egész területét átöleli. A reggel Kanizsára érkezett résztvevők még Keszthelyre és Tapolcára is futva vitték el az emlékezés koszorúit.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.