Véget ért a könnyűrepülős világbajnokság

facebook megosztás

Véget ért az ultrakönnyű és paramotoros repülők világbajnoksága. A részt vevő országok ünnepélyes bevonulása után kategóriák szerint hirdették ki az eredményeket. A magyar csapat nagyon jól szerepelt, egyéniben egy ezüstöt és egy bronzot, csapatban pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Thúróczy Endre kilenc év után, hetvenévesen tért vissza. Az RWL egyszemélyes kategóriájában ezüstérmet szerzett. – Valamikor mondtam egy olyan kijelentést, amit nagyon megragadtak, hogy ha majd hetvenéves leszek, akkor majd újra elindulok és most szavamon fogtak. Most kénytelen voltam próbálni bizonyítani a fiataloknak, de meg kell mondanom, hogy nagyon sokat küzdöttem azért, hogy ez az eredmény bekövetkezzen – nyilatkozta Thúróczy Endre.


A részt vevő országok ünnepélyes bevonulása után kategóriák szerint hirdették ki az eredményeket

Nemcsak a magyar versenyzők, hanem a magyar szervezés is jól vizsgázott az elmúlt héten. – Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a versenyről – a részt vevőktől és a zsűritől is és mindenki magas színvonalúnak tartotta. Igazából én azt hiszem, hogy amit mi tudtunk, megtettünk – mondta Ferinc Vince, a Könnyűrepülős Világbajnokság versenyigazgatója.

Ebben a sportban korábban nem volt még arra példa, hogy egymás utáni években ugyanazon a helyszínen rendezzenek világversenyeket. A Könnyűrepülő Európa Bajnokság és a világ bajnokság nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a jövőben több hasonló eseményt is megrendezhessen a város. – Sokszor nem hiszik el az emberek, hogy egy-egy ilyen sportesemény mennyit tud segíteni a térségnek marketingben, figyelemfelkeltésben – azt csak a későbbiekben egy-egy család idelátogatásakor, amikor turistaként jönnek ide – lehet azt tapasztalni. De ez nem közvetlen tapasztalat, hanem közvetett módon lehet ezt érzékelni – mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.