Félévet értékeltek a katasztrófavédők

facebook megosztás

Féléves állományülését tartott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság törzsállománya az igazgatóság Mártírok úti székházában.



Fotó: Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagy/Zala MKI

Az ülés a jelentés beadásával kezdődött. Ezt követően Egri Gyula tűzoltó ezredes - megyei igazgató - köszöntötte az állományt, és ismertette az elmúlt félév során végrehajtott munkákat, értékelte azok eredményességét. Kiemelte, hogy az előző évhez képest sokkal kevesebb szabadtéri tűzesetnél kellett tűzoltóinknak beavatkozniuk azonban a gyakori heves esőzések és a viharkárok az első félévben sem kímélték megyénket. Az igazgató kiemelte, hogy tavasszal Lentiben is az új hazai gyártású Rába R16-os gépjárműfecskendő állt szolgálatba, így a megye összes tűzoltóparancsnokságán ilyen  járművek látják el az elsődleges beavatkozásokat.

Az elkövetkező félév fontosabb feladatai között említette a megyei igazgató Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs ünnepélyes felavatását majd ezt követően rendszerbeállását, amellyel tovább csökkennek az úgy nevezett fehér foltok a megyében, így Letenye és környékére is rövidebb idő alatt érnek ki a hivatásos tűzoltók, ennek köszönhetően tovább nő a zalai emberek biztonsága és a megye mentő-tűzvédelme.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.