Kanizsán is tájékozódott az Autisták Országos Szövetsége

facebook megosztás

A helyi érdekvédelmi igényeket is felméri az Autisták Országos Szövetsége, melynek képviselői Kanizsán tárgyaltak a dunántúli tagszervezetek küldötteivel. Az AOSZ ezekben a hetekben azért járja az országot, hogy összesítse a problémákat és a felmerülő igényeket, a jövőbeli feladatokat pedig az elnökség közösen határozza meg a tagszervezetekkel.

A kanizsai találkozó régiós összejövetel volt, a Dunántúl számos pontjáról érkeztek a tagszervezetek képviselői. A tanácskozáson elhangzott, új funkcióval bővül az AOSZ szolgáltatási köre, valamint az elnökség azt szeretné, hogy meg tudja jeleníteni a helyi érdekvédelmi igényeket az országos folyamatokban. – Nagyon fontosnak gondoljuk azt, hogy nem egy ember, vagy nem egy szervezet vezetősége az, aki tudja, hogy mik azok az érdekvédelmi szükségletek, amikre reagálni kell, hanem maguk az érintettek tudják. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy végigvigyük ezeket a folyamatokat – hangsúlyozta Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke.

Győrfy Anikó, a helyi szervezet kuratóriumi tagja azt mondta, a specifikus ellátás még gyerekcipőben jár, mert nagyon kevés a szakember. Ebből adódóan nehéz az ellátás óvodás kortól egészen felnőtt korig. – Másfél évvel ezelőtt nyitottuk meg az AOSZ Info-Pontot, aminek az a feladata, hogy információkkal lássa el a családokat. Egyre több a megkeresés, a múlt évben már 30 megkeresésünk volt – mondta el az AOSZ alelnöke, az Alapítvány az Autista Gyermekekért kuratóriumi tagja.

A nagykanizsai szervezethez telefonon vagy személyesen is fordulhatnak az érintett családok. A helyi regionális szervezet Vas megye területén is nyújt segítséget.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.