Idén is sokan neveztek az Arany János Szavalóversenyre

facebook megosztás

Rövid, zenés műsorral nyitották meg az idei Arany János Szavalóversenyt a Rozgonyi-iskolában. Az általános iskolásoknak szervezett járási megmérettetést már 1990 óta megrendezik az intézményben. A 29-ik alkalomra azonban egy kicsit kevesebb résztvevő érkezett.

– A vers nem tartozik a trendi dolgok közé manapság. Egy kicsit érezhető a résztvevők létszámán, nem nagyon –  szerencsére. 110-120 indulónál több nem szokott lenni az elmúlt évtizedekben sem ezen a versenyen, most is 80-90 körül vagyunk, tehát túlságosan nagy aggodalomra nincs ok – fogalmazott Jeszenői Csaba a Rozgonyi-iskola igazgatója.



"Lábujjhegyen járt a polcon, elkerülve minden zajt. Megevett egy adag sajtot, rá volt írva „Grúji” sajt."

A harmadik és negyedik osztályos szavalók viccesebbnél viccesebb versekkel neveztek a versenyre. Gyarmati-Litter Lili például a patkányokról írt történettel készült.

– Azért neveztem az Arany János Szavalóversenyre, mert nagyon-nagyon szeretek verset mondani, és szoktam is sokszor verseket olvasni. Én Heltai Jenő: Ballada a három patkányról című versét választottam, vagyis választotta a tanárom, Zsolt bácsi, Böröcz Zsolt. - mondta Gyarmati-Litter Lili.



A fiatal rozgonyis diák felkészítője jól választott, hiszen Lili a 3-4 osztályosok versenyét megnyerte. A szavalóversenyről egyébként az alsósok és az óvodások nem jutnak tovább, a felsősök legjobbjai azonban bekerülnek a megyei döntőbe.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.