A legjobb bölléreket keresték Murakeresztúron

facebook megosztás

A malacságoké volt a főszerep tegnap Murakeresztúron. Már ötödik alkalommal rendezték meg a Mura-menti malacságok elnevezésű egyházközségi böllérfesztivált.



Az időjárás miatt szükség volt az 1800 négyzetméteres sátorra, amiben nyugodtan készíthették a finomságokat a csapatok és szórakozhattak az érdeklődők.



A fesztivál egy példás összefogás eredménye, hiszen a Murakeresztúr és Fityeház alkotta egyházközség, valamint a két település önkormányzatai évről évre közösen szervezik a rendezvényt. A sikert jól jelzi, hogy idén már túljelentkezés volt a böllérversenyre.



Ötödik alkalommal rendezték meg a Mura-menti malacságok elnevezésű egyházközségi böllérfesztivált

– Hárman rendezzük meg a fesztivált ezen a helyszínen. Mindig van változás, mindig próbálunk megfelelni az elvárásoknak. Hogy van ennek a rendezvénynek létjogosultsága, az látszik a csapatok számán is, hiszen még több csapat is lehetne. Az emberek jól érzik magukat, és a csapatok is örömmel eljönnek. Mert – azt lehet mondani –, hogy ez egy találkozóhely - mondta Pávlicz Lajos Murakeresztúr polgármestere.



Bene Csaba szerint a rendezvény célja a kiváló hangulat megteremtése mellett a hagyományápolás is.

– Örülök különösen az ilyen rendezvényeknek, hiszen óriási szerepe van ma annak, hogy a hagyományainkat miként ápoljuk, gondozzuk. Azokat a hagyományokat, melyeket szüleink hagytak ránk. Hiszen napjainkban már nagyon kevesen látnak, s kevés helyen nevelnek disznót. Így kevesen élhetik meg azt az élményt, amelyben itt részük lehetett azoknak, akik korán kijöttek - fogalmazott A Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Bene Csaba.



A versenyre nevezett az egyházközség is. Igazi, friss toroskáposztát készítettek a csapattagok, a finomsággal pedig egyben jótékonykodtak is.

– Éthordóban is visznek az emberek. Hiszen vannak beteges hívők, akiknek szívesen elküldjük így, éthordóba. Aztán ez mellett még egy kis lángost is sütünk nekik - nyilatkozta Jeszek Ferencné.



A gasztronómiai szakértők külön díjazták a legjobb leves, főétel, hurka, kolbász és töpörtyű készítőjét is. A díjak átadása után pedig zenés, táncos programok szórakoztatták a jelenlévőket.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.