Nagykanizsa-Buenos Aires-Tokió a tervezett útvonal...

facebook megosztás

Rangos elismerésben részesült a közelmúltban a Botos András Ökölvívó Akadémia növendéke, Kondákor Emília Cecília, mivel a honi ökölvívó szakszövetség a tavalyi év legjobb női ökölvívójának választotta. Ráadásul úgymond korosztályilag abszolút összevetésben lett első a kanizsai bokszoló, hiszen alapvetően még utánpótláskorú sportolóról beszélhetünk, így ez a tény csak emeli az elismerés rangját Emília esetében.



Kondákor Emília Cecília joggal lehet boldog az utóbbi hetek történései okán

- Amikor nyilvánosságra hozták, hogy én lettem a legjobb női ökölvívó, azokban a napokban ünnepeltem a születésnapomat is, tehát nem volt rossz az időzítés – mosolygott Emília, majd hozzátette: - Ezért is volt kiemelten örömteli számomra a karácsonyi időszak.

Eddig sem volt egyszerű eljutni, nyugodtan írhatjuk, az akadályok, pontosabban a pofonok szó szerint is egymást érték a kiskanizsai hölgy eddigi sportpályafutása során.

- Az életemben mindig is fontos szerepet játszott a sport és a testmozgás, de amikor még általános iskolás voltam a Rozgonyiban, akkor iskolai szinten inkább úsztam. Amikor abbahagytam, akkor jött az ökölvívás lehetősége, mivel a nagybátyám is űzte ezt a sportágat. Szólt, hogy levinne a terembe, így is történt, aztán a boksz klubnál mondták, akár maradhatok nyugodtan a továbbiakban is. Ez 2013-ban történt, gyakorlatilag tehát öt esztendeje bokszolok. A serdülők között már akkor is indulhattam, egyre rangosabb versenyeken, aztán jött a junior, most pedig már az ifjúsági kategória.

Hogy mégis mely eredményire a legbüszkébb a jelenleg középiskolában számvitelt is tanuló ifjú hölgy, aligha kérdéses.

- Nagy titkot aligha árulok el azzal, hogy a két Európa-bajnoki bronzérmemet említem először, hiszen 2016-ban junior 52 kg-ban, tavaly pedig az ifjúságiaknál 51 kg-ban léphettem fel a dobogó harmadik fokára, emellett az ősszel már az indiai női világbajnokságon is részt vehettem.

Azért Emília mostani szövetségi elismerése sem a futottak még kategóriájába kerül, sőt, ez inkább még nagyobb erőbedobásra sarkallja.

- Minden esztendőben csak egy-egy férfi, valamint nő kaphatja meg a szakszövetség címét, így azt hiszem érthető, hogy nagyon örültem a sikernek, mely egyben az akadémiánál folyó munkát is elismerte. Nagyon jólesett, hogy a vezetőség engem választott a legjobbnak, ez további lendületet ad nekem az idei esztendőhöz és még nagyobb motivációt kölcsönöz ahhoz, hogy még jobb eredményeket érhessek el. Rögtön itt is van az ifjúsági olimpiára való kijutás esélye, melyet 2018-ban az argentin fővárosban, Buenos Airesben rendeznek, a későbbiek között pedig természetesen a 2020-as tokiói olimpiát említeném. Az ökölvívás sportága persze már eddig is rengeteget adott nekem, hiszen sok jó embert ismerhettem meg már eddig is, illetve azt se feledjük, hogy számos fantasztikus helyre juthattam már el a sport által.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.