Ma van a téli napforduló, vagyis a leghosszabb éjszaka

facebook megosztás

Nem sokkal fél tíz után érkeztek meg a Thúry Vitézlő Oskola tagjai Somogybükkösdre. A nyolc kilométeres séta után a település polgármestere fogadta a portyázókat. „Adjon Isten polgármester úr! Üdvözöllek titeket nagy tisztelettel Somogybükkösdön.” A hagyományőrző csapatnál már régi hagyomány, hogy ezen a napon útnak induljanak, valamint, hogy megpihenjenek Somogybükkösdön.

- A Thúry Vitézlő Oskola hagyományosan 2014 óta fényportyázik. Ennek a lényege az, hogy december 21-én a leghosszabb éjszaka van, a napforduló van, akkor mi játékosan a magunk örömére visszahozzuk a napot. Ez némi erőpróba, egy napi járóföld gyakorlatilag – fogalmazott Vörös András a Thúry Vitézlő Oskola vezetője.


Fogadja a portyázókat a somogybükkösdi polgármester

A portyázókat helyi vendégszeretet fogadta a településen. A falu asszonyai ugyanis finom süteményekkel és forró itallal készültek. - Ez a harmadik szezon, amikor eljönnek és a természeti kincsekben gazdag Perczel kastély parkjában megpihennek. Itt egy kis forralt borral, forró teával egy kis süteménnyel meg szoktuk őket vendégelni – mondta Győrfy Miklós Somogybükkösd polgármestere. A pihenő után Nagykanizsa felé vették az irányt a Vitézlő Oskola tagjai. Este pedig az Erzsébet térre mennek, ahol a Fénylánc elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva tüzet gyújtanak majd.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.