Kanizsai írók, költők, kiadók

facebook megosztás

Csütörtökön tartják a Kanizsai írók, költők, kiadók és szerzők I. találkozóját és könyvvásárát a könyvtárban, a program nyitott, így minden érdeklődőt várnak. Deregi László, a találkozó ötletgazdája már több kanizsai író, illetve költő kiadványát jelentette meg. Saját bevallása szerint, régi vágya volt már egy találkozó létrehozása. - A kilencedik könyvem megírásakor, amely Pék Pálról szólt, felvetődött, hogy egyre több a kanizsai költő, író, akit valamilyen formában meg kellene ismertetni a nagyközönséggel. Elmegyünk egymás mellett, nem ismerjük egymást, tehát legyen egy találkozó a karácsony közeledtével, amikor összejönnek a kanizsai írók, költők, elhozzák a kiadványaikat, beszélgetnek egy jót, és tulajdonképpen megismerik egymást, egymás alkotásait – mondta Deregi László ötletgazda, kiadó.



Nem nagyon ismerik egymás műveit - mondta a sajtótájékoztatón Kardos Ferenc

Kardos Ferenc a Kanizsai Antológia szerkesztőjeként csaknem ötven helyi és környékbeli íróval, költővel áll kapcsolatban.

- Nem nagyon ismerik egymás műveit. Mindenki a magáét jól ismeri, a barátaiét jól ismeri, de a távolabb levőket már nem lapozgatja. Azt gondoltuk, ideje lenne egy ilyen találkozót összehozni. Egy karácsonyi ajándékosztásként is működhetne, akár egymás felé, de az érdeklődők is hozzájuthatnak kanizsai témájú, vagy kanizsai szerző által írt kötethez –fogalmazott Kardos Ferenc, a Kanizsai Antológia szerkesztője.

A vásárral egybekötött rendezvény most csütörtökön lesz a könyvtárban. Az írók és költők a könyvkiadással kapcsolatos kérdéseikre is választ kapnak majd.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.