Továbbra is népszerű a magán pálinkafőzés Zalában
A megyében 14 bérszeszfőzdében és 5 kereskedelmi szeszfőzdében állítanak elő párlatot, illetve pálinkát.
A bérszeszfőzdékben 2016 első 9 hónapjában 32 200 litert, idén az év ugyanezen időszakában 21 000 litert állítottak elő.
A visszaesésnek alapvetően két oka van: az egyik a 2016. évi gyengébb gyümölcstermés, amelynek áthúzódó hatása az idei évben érződött. A másik pedig, hogy érződik, a magánfőzési kedv a megyénkben folyamatosan fokozódik. Zala megyében 1380 fő regisztrált. 2017-ben a magánfőzők több mint 4000 liternyi párlat adójegyet vásároltak az igazgatóságtól. Ez a szám 25 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában beszerzett párlat adójegy mennyiségét – mondta el Pais Lajos a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetője.