Karácsonyi készülődés: édes élvezet, halas kínálat
A karácsony közeledtével érdemes előre gondoskodni a legfontosabb ünnepi alapanyagok beszerzéséről. Az időben történő vásárlás nemcsak kényelmesebb, hanem a stresszt is csökkenti, hogy nyugodtan készülhessünk az ünnepekre.
Az ünnepi menü egyik elengedhetetlen kelléke a hal, amelyet már érdemes beszerezni, hogy a karácsonyi étkezések tökéletesen sikerüljenek. A hagyományos karácsonyi halétel nálunk a ponty, de egyre többen választanak más halfajtákat is, hogy változatosabbá tegyék az ünnepi fogásokat.
- Az árak tavalyiak, ugyanott tartunk, ahol tavaly október óta, azok nem változtak. Jelenleg, ami pillanatnyilag kapható: ponty, csuka, harcsa, kárász. Ahogy a halászati szezon lassan a csúcsához ér, a kínálat kibővül majd amúrral, süllővel és busával. Szokott lenni afrikai harcsánk, amely tenyésztett, valamint néhány fajta friss és fagyasztott tengeri hal, nagyon sokféle - mondta el Balogh Sándor, a Balatoni Halak boltjának tulajdonosa.
A halételek mellett az édességek közül talán a legnagyobb szerepe a szaloncukornak van az ünnepen. Áremelés csak a csokoládékat érinti, a szaloncukor tavalyi áron vásárolható, a legnépszerűbbek a zselés és a gumicukros szaloncukrok – tudtuk meg Péter Józseftől.
- Vannak különleges termékeink, ilyen a játékos édesség: karácsonyfás és télapós változat, amelyek idén is nagyon népszerűek voltak. A Télapó-csomagok mellett a szaloncukorból ötven ízben tudunk készletet biztosítani, és van belőle több tonna, így jut mindenkinek, úgy gondolom - árulta el Péter József, a Csokitanya tulajdonosa.
Az idei évben is a hagyományok és a minőség egyaránt jelen lehetnek az ünnepi készülődésben.
R.H.
(Képek: Kanizsa Médiaház)