A JD Desszertműhely fagylaltpultja is megnyitott
A balatoni áraknál kedvezőbb, kanizsai viszonylatban azonban drágább árakra számíthat az, aki Jakabfi Dávid cukrászdájába tér be fagylaltozni. A desszertszakács elmondta, áraikat a minőségi alapanyagok használata, és az egyedi ízek határozzák meg. A héten tovább bővül a szezonkezdő kanizsai vendéglátók száma, 14-től már a Puncs Fagyizóba is várják a vendégeket.
Március 8-án reggel 9 órakor nyitott meg a fagylaltpult a kiskanizsai vendéglátóhelyen, ahol a hagyományos ízek mellett igazi különlegességek, például a tavalyi év slágerének számító dubai csoki is megtalálható volt. A szezonban természetesen készülnek még több új és különleges, egyedi fagylalt-ízzel. Ha fagyi, akkor a gombócárról sem feledkezhetünk meg, hiszen az elmúlt években igencsak felfele szöktek a számok. Jakabfi Dávid elmondta, korábban egy magasabb árkategóriába sorolták őket a vendégek, a dubai csoki megjelenésekor azonban ez átértékelődött, így abban reménykednek, hogy ezt a fagylaltra is ki tudják majd vetíteni.
- A csokoládét szerettük volna kivezetni arra az időszakra, amikor a fagyival elindulunk, ez sajnos nem sikerült, úgyhogy most egyszerre foglalja el a műhely minden négyzetcentiméterét a csokoládé termékek sokasága és a fagylaltok is. Most 16 féle fagyival készültünk a kedves vendégeinknek, ugye a tipikus, legkedveltebb ízekkel, például karamella, mangó, pisztácia, de aztán saját találmány a zserbó, a somlói, saját piskótával, tehát házi alapanyagokkal, házi lekvárral. Úgyhogy a fagyiban teljesen ki tudtunk teljesedni, készítettünk tartalékot is, mert azért rohamra számítunk, de a hölgyeknek még készültünk plusz virággal, különböző meglepetésekkel, illetve játékokkal - tudtuk meg Jakabfi Dávidtól.
Kiskanizsán ezen a héten tovább folytatódik a fagyizónyitás, Horváth „Mákos” Ferenc gőzerővel készül a vendégek fogadására, a betárazott alapanyagok nyár közepéig biztosítják, hogy mindennap friss édességgel várja az érkezőket. Különlegesség, hogy a Puncsnak az idei lesz a 40. szezonja, amit hagyományosan március 15-hez kapcsolódva indít.
- 1985 április 22-én kezdtünk, tudni kell, hogy ez volt a mi családi házunk. Én a Rózsakertben voltam üzletvezető helyettes. Aztán átjött az öreg Resid, akié volt Kanizsa egyik legjobb fagyizója, és az öreg mondta, hogy eladná a boltot. Nekem nem volt annyi pénzem, de a kollégámék megvették, és akkor így indult az egész. Mondtam a családnak, hogy átköltöztünk már az új házba, csináljuk meg itt. Úgy kezdődött az eleje, hogy reggel jöttem 7-re, feleségem ment dolgozni fél 4-ig, utána beállt. Két évig szabadnap nélkül nyomtuk. De tudni kell, hogy nagyon szeretjük a szakmát - mondta el Horváth „Mákos” Ferenc, a Puncs Fagyizó tulajdonosa.
A március eddig kedvez a fagyizóknak, hiszen napközben továbbra is 20 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk.
SZ.F.
(Képek: Kanizsa Médiaház)