A bajnokság első meccsei a vízilabda-utánpótlásnak

facebook megosztás

Megkezdték az idei szezont a Kanizsai Vízilabda SE utánpótláscsapatai. A vasárnapi mérkőzésen a Dunakanyar Waterpolo ellen ugrottak medencébe a játékosok. Az Országos Vízilabda Bajnokság Alapszakaszának Nyugati Csoportjában a kanizsai egyesület serdülőcsapata 16-6-os győzelmet aratott.

A KVSE utánpótláscsapatai már a nyár folyamán megkezdték a felkészülést a versenyszezonra. Simonka Ferenc szakmai vezető elmondta, a dunakanyari ellenféllel szemben győzelemre számítanak.

vízilabda

- Nyáron volt nekik egy hosszabb felkészülés, az egyik állomása volt, hogy elmentünk egy Sarudi strandvízilabda-tornára, illetve szeptemberben, már iskolaidőben egy rijekai edzőtáborban vettünk részt, úgyhogy szerintem a felkészülésünk kifejezetten jól sikerült. Nagyon jó meccseket tudtak játszani a gyerekek. A szezonban ez az első mérkőzés a saját korosztályukban, de hazai pályán már kezdtünk tegnap a felnőtt bajnokságban és ott is igazából utánpótláskorú játékosokkal szerepelünk, és mind a két meccsen győztünk, ezért remélem, ma ott folytatjuk, ahol tegnap abbahagytuk - árulta el Simonka Ferenc. 

A kanizsai gyermek 14-12, az ifjúsági csapat pedig 11-10-es vereséget szenvedett. A dél-zalai együttes a következő fordulóban idegenben, a III. Kerületi Torna és Vívó Egylettel mérkőzik meg. A nap során az egyesület OB II-es csapata két mérkőzést vívott és a Soproni Egyetemet 12-7-re, a Győrt pedig 11-8- győzte le. 

SZ.F.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.