Galambokon is megünnepelték a szüreti időszakot

facebook megosztás

Zene és vidám hangulat lengte át Galambok utcáit a hétvégén, ahol számos más település mellett ugyancsak szüreti mulatságot rendeztek. Az eseményen estébe nyúlóan együtt szórakozhattak a helyiek.

A településen áthaladók kíváncsian nézhették a község piacterén gyülekezőket, ám a helyiek számára nem volt már újdonság a program, hiszen hasonlóan sok más zalai településhez, Galambokon is nagy múltja van a szüreti felvonulásnak. 

  • Ha szüret, akkor szüreti felvonulás, mi ezt mindig nagy lelkesedéssel igyekszünk megszervezni. Az Együtt Galambokért Egyesület a galamboki önkormányzattal együtt. Amint látható, tényleg nagyon sokan összejöttünk, sok a traktor, a lovaskocsi, úgyhogy én bízom benne, hogy egy nagyon kellemes délutánt fogunk eltölteni ismét így együtt – mondta el Szabó Ágnes, az Együtt Galambokért Egyesület elnökségi tagja. 

szüret

A falu apraja és nagyja már a kocsikon, traktorokon ült kora délután, de a menet a kisbíró köszöntője nélkül nem indulhatott el.

  • Nagy ünnepe van most a községnek. Már lassan vége ennek a korai szüretnek, a viharvert időszaknak, már kint tornyosul a falu must szürcsölő apraja és persze a bemurcizott nagyja. No, de kérdezem, mit is tehetne mást? Nem ma kell tartani a Balaton-átúszást! Olyan meleg sincs azért, hogy másért kint legyünk, így igyunk, együnk – megjegyzem, ez már páraknak meglett, de hun van még vége az estnek – fogalmazott a kisbíró. 

A vidám menet a község számos utcáját bejárta, az ünneplők estébe hajlóan mulattak közösen Galambok piacterén.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.