Nem győzni járunk Agárdra – X-elt az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

János Norbert hajrában szerzett góljával, döntetlent játszott a Gárdony ellen az FC Nagykanizsa. Gabala Krisztián együttese jól kezdte a vasárnapi találkozót Agárdon, Lőrincz Bence révén már a 8. percben vezettek a dél-zalaiak. A kiesés ellen küzdő hazaiak azonban fordítottak, végül egy 93. minutumban szerzett találattal sikerült döntetlenre menteni a találkozót. 

Úgy indult a meccs, ahogy azt a papírforma alapján várni lehetett: jelentős kanizsai fölénnyel és több nagy helyzettel. A kezdőbe visszakerülő Lőrincz Bence is veszélyesen kezdte a találkozót, az első helyzete azonban még kimaradt. 

Nem úgy a 8. percben, amikor már nem hibázott a kanizsai támadó. 

Úgy tűnt, minden a kanizsai meccsterv szerint alakul, de alig 4 perccel később, az első helyzetéből egyenlített a Gárdony. Akkor egy beívelt szabadrúgást Papucsek fejelt a vendég kapuba. Azonban, ahogy azt már többször igazolta a szezonban Gabala Krisztián csapata, ezúttal sem tört meg. Lőrincz Bence szinte azonnal kiharcolt egy büntetőt. A labda mögé a sértett állt, a lövését azonban védte az ex-kanizsai, Haála Kada. A kihagyott tizenegyes érezhetően megfogta a Kanizsát, hiszen ugyan többet volt a labda a vendégeknél, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani. 


A szünet után aztán próbált nagyobb tempót diktálni a Kanizsa, sorra jöttek a szögletek, ívelések, nagy bedobások, de igazi ziccere ekkor sem adódott a vendégeknek. Egy védelmi megingást aztán Lőrincz használhatott volna ki, de a lövése elment keresztbe a kapu mellett. A vendégek több tizenegyesgyanús szituációt is vitattak, de újabb büntetőt nem ítélt Juhász Dávid. Ahogy ment az idő, a Gárdony egyre mélyebben védekezett, a Kanizsa pedig kinyílt. Ezt előbb Gyuris büntethette volna meg, de a lövését Mészáros kitolta. Volt azonban még egy jó kontrája a hazaiaknak, amit a két csereként beálló játékos, Bedics és Madarász vitt végig, és utóbbi nem hibázott ziccerben, így a 85. percben 2-1-es állást mutatott az eredményjelző. 

A játékvezető 4 percet hosszabbított, ebből mindössze 1 volt hátra, amikor legalább a döntetlent ki tudta harcolni az FC Nagykanizsa. 

A hazaiak oldaláról Bozai Attila nem volt elégedetlen a döntetlennel. Mint azt a Gárdony vezetőedzője elmondta, ugyan bosszúsak a hajrába bekapott gól miatt, de a mérkőzés egészét nézve, több alkalommal szerencséjük is volt. 


– Azt gondolom, ha a Kanizsa berúgja a büntetőt, akkor 1-2-ről kérdéses lett volna, hogy fel tudunk-e újra állni. De ilyen a futball, azt gondolom, tettünk is érte, hogy most kicsit mellénk álljon a szerencse. De aztán a végén bosszankodtunk, mert úgy éreztük, hogy mégsem állt mellénk, hiszen egy 93. percben kapott góllal buktunk 2 pontot. Ez nagyon fájó volt, hiszen 3 pont sokat számított volna. Az 1 ponttal úgy érzem, nem vagyunk sokkal előrébb. Viszont az a csapat tartását bizonyítja, hogy egy nagyon jó csapat ellen, ha pariban nem is voltunk, de kitettük szívünket, lelkünket a pályán – mondta el Bozai Attila, a Gárdonyi VSC vezetőedzője. 

Az egyéni hibák ezúttal pontokba kerültek a Kanizsánál, de ahogy Gabala Krisztián, az FC Nagykanizsa vezetőedzője fogalmazott: a hozzáállás rendben volt és a bajnokság egy maraton, így bőven lesz még ideje a csapatnak kijavítani ezt a botlást. 

– Nem tudom ebből a szempontból elmarasztalni a csapatot. El tudom marasztalni amiatt, hogy állított szituációból ne kapjunk gólt. Ráadásul ez már nem az első eset volt. Pedig azt gondolom, hogy fizikálisan is már megvagyunk ahhoz, hogy ezt elkerüljük. De onnan is megközelíthetem az egészet, hogy az első 10 percben lehetett volna 3-0 és akkor vége van a találkozónak. Ezért is mondom, hogy nem tudok feszült lenni. Nagyon egyszerűen én azt gondolom, hogy ez egy maraton, s a maratonban most tartunk, ahol tartunk, s most már a következő mérkőzésre lehet koncentrálni – árulta el Gabala Krisztián. 

A Kanizsa döntetlenjét kihasználta a Kaposvár, és a Rákóczi a jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán. A következő körben a Bonyhád VLC érkezik az Olajbányász-stadionban.

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.